İsrail ordusu, Gazze'de mülteci kampına saldırdı: 11 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Meğazi Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlediği saldırıda en az 11 kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimlerinde bir eve düzenlediği saldırıda 11 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail, Gazze'nin orta kesimindeki Meğazi Mülteci Kampı'nda içinde insanların bulunduğu bir evi hedef aldı. Saldırıda 11 Filistinli yaşamını yitirirken enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin olduğu kaydedildi.

İSRAİL TANKLARI, ENDONEZYA HASTANESİ'Nİ TANKLARLA VURDU

İsrail ordusu, son haftalarda saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bulunan Endonezya Hastanesi'ni de tanklarla vurdu. WAFA'nın tıbbi kaynaklardan aktardığı habere göre, İsrail tankları, Endonezya Hastanesini kuşatarak saldırı başlattı. Açılan tank atışları sonucu jeneratörler devre dışı kaldı.

İsrail tanklarının hastanenin ikinci ve üçüncü katlarını bombaladığını, duvarının bir kısmını yıktığını belirten kaynaklar, İsrail güçlerinin hastanenin çevresinde hareket eden herkesi hedef aldığını aktardı. Endonezya Hastanesi, Kasım 2023'te de benzer kuşatmaya maruz kalmış, İsrail askerlerinin hastaneyi doğrudan bombalaması sonucu çok sayıda kişi ölmüş, çok sayıda yaralı ve hasta da gözaltına alınmıştı.

'BAZI HASTA VE YARALILAR TEDAVİ OLAMADAN ÖLÜYOR'

Gazze Şeridi'ndeki Sahra Hastaneleri Müdürü Mervan El Hams, 18 Ekim Cuma günü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Nasır Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in 6 Ekim'den beri sıkı ablukaya alarak şiddetli saldırılar gerçekleştirdiği Gazze'nin kuzey bölgesindeki insani durum hakkında bilgi verdi.

İsrail'in 2 haftadır süren yıkıcı saldırıları nedeniyle Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin yoğunluktan çalışamaz duruma geldiğini belirten El Hams, "Bazı hasta ve yaralılar ilaç bulamıyor ve tedavi olamadan ölüyor" ifadelerini kullandı. Gazze'nin kuzeyinde yaralıların aciliyet durumuna göre hastaneye kabul edildiğini anlatan Hams, hastanelerde yer olmadığı için sezaryenle doğumların yapılamadığını belirtti. Hams, Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerde ilaç ve tıbbi malzemelerin bitebileceği uyarısında bulunarak, "İsrail'in bölgeyi terk etmeleri yönündeki talimatlarına uymayan Filistinlilerin hayatı tehlike altında" dedi.

'SOYKIRIM SAVAŞININ DURMASI GEREKİYOR'

İsrail'in bölgedeki internet erişimini kesmesine de değinen Hams, bu nedenle hastanelerdeki çalışmaların aksadığını söyledi. Hams, "İsrail ordusu, az önce Kemal Advan Hastanesi çevresine ateş açarak hastanedeki herkesi tehdit etti. Gazze Şeridi'nde ve özellikle de kuzeyde Filistinlilere karşı devam eden soykırım savaşının durması gerekiyor" diye konuştu. 

Hams, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelerin hizmet verebilmesi için yakıt girişine izin verilmesi ve oradaki insanlara insani yardım ulaştırılması çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, 14 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun'a yoğun kara ve hava saldırısı düzenliyor. Bölgeyi kuşatan İsrail askerleri, hareket eden her şeyi hedef alarak bölgeye giriş çıkışları da engellerken, ABD baskısı sonrası Gazze'nin kuzeyine bir miktar insani yardımın girişine izin vermişti. İsrail'in 377 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de 42 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)