İsrail ordusu: Lübnan'dan düzenlenen roket saldırısında 2 kişi öldü

İsrail ordusu, Lübnan sınırında yer alan Kiryat Şimona'ya yaklaşık 20 roket atıldığını bildirdi. 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine düzenlenen roket saldırılarında 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Yukarı Celile bölgesine 40 roket atıldığı belirtildi.

Ayrıca yine İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırında yer alan Kiryat Şimona'ya yaklaşık 20 roket atıldığı ifade edildi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Kiryat Şimona'daki roket saldırısında 2 kişinin öldüğünü duyurdu.

Buna ek olarak Hayfa ve Yukarı Celile bölgesine atılan roketlerin parçaları nedeniyle biri orta derecede dördü de hafif olmak üzere 5 kişinin yaralandığı kaydedildi.

NNA: BEKAA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Bekaa kentinde bir eve düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü, çok sayıda yaralanan oldu. Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, Bekaa'daki el-Halaniye beldesinde İsrail ordusunun bir evi bombalaması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi.

Çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırının ardından bombalanan evde enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Tayrdeba beldesinde, daha önceki saldırılarda açılan bir çukuru dolduran 2 buldozeri hedef alması sonucu 6 kişi yaralandı.

Öte yandan İsrail ordusuna ait insansız hava araçları Lübnan'ın başkenti Beyrut ve güneyindeki Dahiye bölgesi ile ülkenin batısındaki Lübnan Dağı ve çeşitli bölgelerde orta irtifada uçuşlar gerçekleştiriyor.

Bu arada Lübnan'ın güneyindeki Nakura beldesinde Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) merkezinde "ciddi tehlike" anlamına gelen 3. seviye uyarı alarmı çaldı.

Alarmların çalmasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

UNRWA: FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERİN KAMPLARI SALDIRILARDAN ETKİLENDİ

Öte yandan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında Filistinli mültecilere ait 3 kampın etkilendiğini duyurdu. UNRWA, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında etkilenen Filistin mülteci kamplarının Sayda, Sur ve Trablusşam kentleri civarında olduğu belirtildi.

Güvenlik riski nedeniyle Sur'daki UNRWA çalışanlarının da yerinden olduğu bu nedenle de bu kentteki faaliyetlerin büyük kısmının geçici olarak durdurulduğu ifade edildi. Lübnan'ın güneyinde 3, başkent Beyrut'ta bir olmak üzere 4 Filistin mülteci kampı sakinlerinin saldırılar nedeniyle büyük oranda göç etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

UNRWA'nın İsrail saldırıları sonrası Lübnan'da 11 sığınma merkezi açtığı ve bu merkezlerden üçünün tam kapasiteye ulaştığı aktarıldı.

 

(ANADOLU AJANSI)