İsrail ordusundan Haniye açıklaması: O gece Orta Doğu'da ne bir füze ne de bir İsrail İHA'sı vardı

İsrail'den 'Devrim Muhafızları misafirhanesine aylar önce bomba sokuldu' iddiasını doğrulayan açıklama: Salı gecesi Şükür'ü öldürdük. O gece Orta Doğu'da ne hava saldırısı ne bir İsrail füzesi vardı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastla öldürüldüğü uğradığı gece Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ün hedef alınmasının dışında Orta Doğu'da başka bir bölgeye saldırı yapmadıklarını iddia etti.

Açıklama; "ABD basınında Haniye'nin havadan atılan bir füze ile değil, kaldığı misafirhaneye aylar önce sokulan bir bombanın uzaktan patlatılmasıyla ölmüş olabileceğini" idialarının ardından geldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Haniye'ye 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikasta ilişkin soruyu cevaplayan Hagari, 30 Temmuz'u 31 Temmuz'a bağlayan gece ve sabahında sadece Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta saldırı düzenlediklerini ifade etti.

Hagari, Haniye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail ordusunun olmadığını ileri sürerek, "Salı gecesi (30 Temmuz) Lübnan'ı vurduk ve Fuad Şükür'ü (Hizbullah komutanı) isabetli bir hava saldırısında öldürdük. Vurgulamak istiyorum, o gece tüm Orta Doğu'da ne başka bir hava saldırısı, ne bir füze ne de bir İsrail insansız hava aracı (İHA) vardı" ifadelerini kullandı.

TEL AVİV YORUM YAPMIYOR

İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ölmüştü.

Bu saldırıdan saatler sonra Hamas lideri Haniye, Tahran'da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, Haniye yönelik suikastın arkasında İsrail'in olduğunu belirtirken, Tel Aviv yönetimi bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor.

Saldırının ardından The New York Times gazetesi; Haniye'nin öldürüldüğü, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından idare edilen ve korunan misafirhaneye suikasttan aylar önce bir bombanın sokulduğunu ileri sürmüştü.

Habere göre Hamas lideri Haniye, kaldığı misafirhaneye aylar önce gizli bir şekilde sokulmuş olan patlayıcının uzaktan infilak ettirilmesi sonucu öldü.

(ANADOLU AJANSI)