İsrail polisi iki haftada 1550 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail polisi, 9 Mayıs'tan bu yana en az 1550 Filistinlinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltıların sürdürüleceği, protestolara katılanların evlerinin aranacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, 9 Mayıs'tan bu yana en az 1550 Filistinlinin gözaltına alındığını açıkladı. İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesi ile Mescid-i Aksa'da ve ablukada tutulan Gazze Şeridi'nde gözaltıların devam ettiğini duyuran İsrail polisi, Filistinlilere destek amaçlı düzenlenen protestolara katılanların evlerinin aranacağını belirtti. 

'İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'

İsrail'deki Arap Azınlık Hakları Hukuk Merkezi'nin (Adalah) müdürü Hassan Jabareen, İsrail'in Filistinlilere karşı 'savaş' ilan ettiğini söyledi. Gözaltıların amacının, Filistinlileri 'korkutmak' olduğunu belirten Jabareen, "İntikam almaya çalışıyorlar" dedi.

'SALDIRILARI BELGELEYENLER ALIKONULDU'

Tutuklanan Filistinlileri savunmak için gönüllü olan Janan Abdu isimli avukat ise "Polis, saldırıları kaydeden ve belgeleyenleri alıkoydu" ifadelerini kullandı. Abdu, polislerin sorgu sırasında reşit olmayanlardan 'sahte delil' topladığını ileri sürdü.

İsrail'in Şeyh Cerrah mahallesinde Filistinli aileleri tahliye edip yasa dışı yerleşimcileri yerleştirme girişimiyle patlak veren ve Hamas yönetimiyle 11 gün süren çatışmalarda Gazze'de 66'sı çocuk 240'tan fazla insanın öldüğü kaydedilmişti. İsrail'den yapılan açıklamada, ikisi çocuk 12 sivilin öldüğü duyuruldu. (DIŞ HABERLER)