İsrail protestosuna Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava

İsrail’i protesto etmek için kola döken kişiler hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açıldı. Duruşmada, Erdoğan’ın avukatı suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle katılma talebinde bulundu.

Fotoğraf: Sözcü
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle Bursa’da iki kişi, 23 Kasım 2023 tarihinde AK Parti Gemlik İlçe Başkanlığı’na giderek kola döktü. Söz konusu kişiler, Coca Cola’nın ağustos teşvik almasını da eleştirdi.

Protestoculardan Mehmet Altın “Coca Cola’ları sokaklara döküyorsunuz. Bazıları da sizi eleştiriyor daha çok destek vermiş oluyorsunuz diye. Gelin Coca Cola’ları yere dökmektense, yerden de aşağılık olan AKP il merkezlerine, ilçe merkezlerine dökelim” dedi.

Mehmet Altın ve çekim yapan kişi terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alındı.

Sözcü'nün haberine göre eylem sosyal medyada da dolaşıma girdi ve birçok hesap tarafından paylaşıldı. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İsrail’i protesto eden ve AK Parti ilçe başkanlığına kola döken iki kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Protesto eylemini gerçekleştiren iki kişi hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'mala zarar verme' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından ceza istendi.

ERDOĞAN'IN AVUKATINDAN KATILMA TALEBİ

Bugün görülen duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı, suçtan zarar görme ihtimalini öne sürerek katılma talebinde bulundu.

Mahkeme de suçtan zarar görme ihtimalini kabul ederek Erdoğan’ın avukatının dava ve duruşmalara katılmasını kabul etti.

'HAKSIZ KAZANÇ ORTAYA ÇIKABİLİR'

Sanıkların avukatı ise bir sonraki duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine sorulmasını talep edeceklerini, Cumhurbaşkanı’nın dahil olduğu hakaret davalarında avukatların haksız kazanç elde edebildiğini söyledi.

(ALINTI)