İsrail saldırıları sürüyor: Gazze'nin ardından Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler de göç yolunda

İsrail'in Batı Şeria'da süren saldırıları nedeniyle Filistinliler evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki saldırıları sürüyor. Cenin'de yaşayan ve İsrail'in evlerinden çıkmaya zorladığı Filistinliler göç ediyor. El-Halil kentinde ise 2 Filistinli İsrail askerleri tarafından öldürüldü. 

İsrail, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına "2. İntifada"nın yaşandığı 2002'den itibaren en yoğun ve kapsamlı "Yaz Kampları" adlı saldırısını başlattı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Cenin bölgesinde Filistinli aileler, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle yerinden edildi. Filistinliler, İsrail'in üç gündür devam eden saldırıları üzerine evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Filistinli aileler, İsrail'in saldırıları nedeniyle yiyecek ve su sıkıntısı yaşadıklarını ve bu sebepten bölgeyi terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Eşi ve çocuklarıyla yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kalan ve en küçük çocuğunu kucağında taşıyan Filistinli Caber Ebu Rih, "İsrail ordusu evimize baskın düzenledi. Teçhizatını ve yiyeceği dahil ihtiyacı olan her şeyi beraberinde getirdi. Evimizi askeri bir noktaya çevirdi" dedi.

Ebu Rih, İsrail ordusundan askerlerin kendilerine, "Başınızın çaresine bakın, uzun hikaye" ifadelerini kullanarak, kendilerine farklı bir yerde kalmalarını söylediğini aktardı.

Cenin'in doğusundaki durumu anlatan Ebu Rih, "Büyük bir yıkım var. Ordu, gerçek bir savaş yürütüyor. Halk yiyecek, içecek ve ilaç bulamıyor." şeklinde konuştu.

Ebu Rih, ailesiyle birlikte yerinden edilerek bir saattir yürüdüklerini, dağlık ve bilmedikleri bir alana doğru gittiklerini ifade etti.

ÖLDÜRÜLERİN FİLİSTİNLİLERİN CENAZELERİNE EL KONULDU

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentine dün gece düzenlediği baskın sırasında 2 Filistinliyi öldürdüğü açıklandı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, Filistin Sağlık Bakanlığı, Muhammed İhsan Maraka ve Zuhdi Nidal Ebu Afife adlı iki Filistinlinin İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, söz konusu iki Filistinlinin İsrailliler tarafından gasp edilen topraklara kurulmuş olan Karmei Tzur ve Etzion bölgeleri yakınında öldürüldüğünü belirtti.

Ayrıca, İsrail askerleri Maraka ve Ebu Afife'nin evlerine de baskın düzenledi, aileleriyle açık alanda soruşturma yaptı.

Sivil İşler Genel Kurumu ise, Halil kentinde öldürülen iki Filistinliye ait naaşlara İsrail tarafından el konulduğunu açıkladı.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE SALDIRDI

Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin topraklarını gasp eden yasa dışı Yahudi yerleşimciler, El Halil kentinin kuzeyindeki Sair kasabasına baskın düzenledi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Sair kasabasında bir grup Filistinlinin bulunduğu bölgeye saldıran "asker üniforması giymiş" İsrailliler, Filistinlilere ait 300 küçükbaş hayvanı silah zoruyla gasp etti.

Filistinlilerin mülklerine zarar veren İsrailliler, Filistinli ailelerin kaldığı 3 karavanı yıkarak su depolarını tahrip etti.

Çok sayıda kişiyi darbeden Yahudilerin ayrıca Filistinlilere ait 5 cep telefonunu çaldığı belirtildi.

Batı Şeria'da 451 bin, Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 230 bin İsrailli, Filistin topraklarını işgal etmiş durumda. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu yerleşimler yasa dışı sayılıyor.

(ANADOLU AJANSI)