İsrail saldırılarında bir gecede 110 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in gece boyu Gazze'de düzenlediği saldırılarda 110 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. Filistin'in diğer kentlerinde ise baskınlar düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, savaşın 18'inci gününe girerken, Gazze Şeridi'nin birçok bölgesine gece boyunca yoğun hava saldırıları düzenledi.

AA'nın El-Aksa Kanalı Telegram sayfasında verilen haberden aktardığına göre, Gazze'de İsrail saldırıları sonucu bir gecede aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 110 Filistinli hayatını kaybetti.

Aksa Kanalı'nın hastane kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Gazze Şeridi'nin Han Yunus ve Rafah kentlerindeki sivil yerleşim bölgelerine İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 57'ye ulaştı. Saldırılarda onlarca yaralının olduğu aktarıldı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın sağlık kaynaklarından aktardığı haberde, Han Yunus'taki saldırıda, aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

Aksa Hastanesi çevresindeki evlere, kentin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısındaki Esra Kuleleri isimli sivil yerleşim binalarına yönelik hava saldırılarında, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Ayrıca, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebalya Mülteci Kampı'na son saatlerde düzenlenen bir dizi hava saldırısı sonucunda ölü ve yaralılar bulunuyor.

İSRAİL BİRÇOK KENTTE BASKIN DÜZENLEDİ

Öte yandan İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerindeki evlere de baskınlar düzenleyerek, arama tarama operasyonları yaptı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail ordusu, Kudüs'ün kuzeydoğusu, Nablus ve Cenin gibi kentlerin çeşitli bölgelerine baskınlar düzenledi.

Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Caba beldesinde evlere giren İsrail güçleri, evleri boşalttıktan sonra teftiş yaptı, köyde insanların dolaşmasına engel oldu.

Nablus kentinin kuzeybatısındaki Burka beldesine büyük bir askeri grupla baskın düzenleyen İsrail güçleri, beldeye yoğun silah atışlarıyla giriş yaptı, evlerde aramalarda bulundu.

İsrail güçleri, Cenin kentinin güneyindeki Yabed beldesine de büyük bir grup askerle baskın düzenledi. El-Arka köyü ve el-Cilme kontrol noktasında İsrail güçlerinin girişi, Filistinliler tarafından engellenmeye çalışıldı.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail ordusuna bağlı güçlerin yanı sıra Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan Filistinliler, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına da maruz kaldı.

Selfit köyünün kuzeybatısındaki Burkan Yahudi yerleşim bölgesi yakınından aracıyla geçen bir Filistinliye bir Yahudi yerleşimci tarafından ateş açıldı.

Yine Nablus kentinin güneyinde seyir halinde bir ambulansın önü, silahlı bir Yahudi yerleşimci tarafından kesildi.

WAFA'ya konuşan ambulans şoförü Yusuf Deyriye, silahlı yerleşimcinin, aracın Nablus'tan Havvara beldesine geri dönüşüne engel olduğunu aktardı.

Beyt Lahim'in güneyinde ise İsrail askerleri, gözaltına aldıkları gazeteciyi birkaç saat tuttuktan sonra serbest bıraktı. (HABER MERKEZİ)