İsrail Savunma Bakanı, ABD ziyaretini erteledi: 'Netanyahu'nun talepleri yüzünden vazgeçti'

İsrail Savunma Bakanı Gallant, yarın için planlanan ABD ziyaretini erteledi. Gallant'ın Başbakan Netanyahu'nun talepleri nedeniyle ziyaretten vazgeçtiği iddia edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, ABD ziyaretini erteledi.

AA'nın aktardığına göre İsrail basınında çıkan haberlerde, Gallant'ın yarın yapacağı bir günlük Washington ziyaretinin bilinmeyen bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Gallant'ın ziyaretinin İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun öne sürdüğü şartlar nedeniyle ertelendiği iddia edildi.

Savunma Bakanı Gallant'ın İsrail'in İran'ın füze saldırısına vereceği karşılığı görüşmek için bu akşam ABD'ye hareket etmesi planlanıyordu. İsrail basını, Netanyahu'nun kendisinin ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda konuşmadan ve İsrail Güvenlik Kabinesinin İran'a verilecek yanıta onay vermeden Gallant'a ABD'ye gitmemesini söylediğini yazmıştı.

PENTAGON: ZİYARETİN ERTELENMESİ İRAN KONUSUNDAKİ GÖRÜŞMELERİ ETKİLEMEYECEK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında soruları cevapladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yarın Pentagon'da yapacağı görüşmenin ertelendiğini belirten Singh, bunun iki ülke arasında, bölgedeki durum ve İsrail’in İran’a yapacağı misilleme konusundaki görüşmeleri etkilemeyeceğini söyledi.

Singh, iki bakanın telefon üzerinden görüşmelere devam edeceğini ifade ederek "Telefonda konuşulamayacak hiçbir şey yoktur. Elbette yüz yüze ziyaretler ilişkinin derinleşmesine olanak tanır" dedi.

"İsrail’in Hizbullah liderli Hasan Nasrallah’ı öldürmesinde hazırlıksız yakalandığınızı açıklamıştınız, İran konusunda tekrar bunun olmayacağından emin mısınız?" şeklindeki soruya Singh, "İster şahsen ister telefonda, biz İsraillilerle etkileşime devam edeceğimizden eminiz. Daha fazla spekülasyon yapmayacağım" yanıtını verdi.

Singh, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Gallant’ın ziyaretine karşı çıktığı yönündeki haberler hakkında da "Bunlardan haberim var ancak İsrail’in iç siyasetine girmeyeceğim" ifadesini kullandı.

(ANADOLU AJANSI)