İsrail ziyaretinde sireni duyan İngiliz Bakan sığınağa koştu

İsrail'e tam destek veren İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Cleverly, Ofakim’i ziyareti sırasında bir anda sirenler çalınca koşarak bir sığınağa girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın saldırılarıyla başlayıp İsrail'in Gazze'yi bombalamasıyla devam eden çatışma devam ederken İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, İsrail’in güneyindeki Ofakim’i ziyaret etti.

"İngiltere’nin İsrail halkına verdiği desteğin sarsılmaz olduğunu göstermek için İsrail'de bulunuyorum" diyen Cleverly, bölgedeki gezisi sırada siren seslerinin yükselmesi ile korku dolu anlar yaşadı.

İngiliz bakan ve beraberindekiler koşarak bir sığınağa girdi.

Olayın ardından X (Twitter) hesabından o anlara ilişkin görüntüleri paylaşan Cleverly "Bugün milyonlarca insanın her gün neler deneyimlediğini yaşadım. Hamas'ın roket tehdidi her İsrailli erkek, kadın ve çocuğun üzerinde varlığını sürdürüyor. Bu nedenle İsrail'le omuz omuzayız." dedi.

TEL AVİV VE KUDÜS'E GİTTİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly Ofakim’in ardından Tel Aviv ve İsrail'in güneyinin yanı sıra Kudüs'te temaslarda bulunmak üzere bölgeye gitti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cleverly, "ülkesinin İsrail'le koşulsuz dayanışmasını göstermek için" bu ülkeye bir resmi ziyaret gerçekleştirdi. 

Temasları sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve mevkidaşı Eli Cohen'le bir araya gelen Cleverly, ülkenin güneyine de Cohen'le birlikte gitti. (HABER MERKEZİ)