İsrail'de alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı: 1 ölü

İsrail'in kuzeyindeki Karmiel kentinde bir alışveriş merkezinde iki kişi bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralılardan biri hayatını kaybetti. İsrail polisi, saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in kuzeyindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. İsrail polisi, Karmiel kentindeki bir AVM'de yaşanan saldırının 'terör saldırı' olduğundan şüphelenildiğini belirterek saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, saldırıda yaralanan 20'li yaşlarındaki iki erkek olayın ardından tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin sağlık durumunun 'çok ciddi' olduğu ifade edilirken, diğer yaralının bilincinin 'tamamen açık' olduğu bilgisi verildi. Daha sonra yapılan açıklamada, saldırı sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Sosyal medyada paylaşılan ve Reuters'ın da gördüğünü ifade ettiği bir videoda, iki erkeğin yerde yattığı, o esnada etraflarındaki kişilerin iki yaralıya ilk yardım uygulamaya çalıştığı görüldü. Video görüntülerine göre, ilk yardım uygulanan kişilerden en az biri yeşil bir üniforma giyiyordu. Görüntülerde üniformalı olmayan üçüncü bir erkeğin daha olduğu, onun da biraz uzakta hareketsiz yattığı ancak ona kimsenin ilk yardım yapmadığı belirtildi. Alışveriş merkezinde gerçekleştirilen saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

ÖLEN KİŞİ ASKER

İsrail ordusu, Karmiel kentinde bir kişinin öldürüldüğü bıçaklı saldırıya dair açıklama yaptı.

Açıklamada, hayatını kaybeden kişinin ordu mensubu, 19 yaşında izindeki bir asker olduğu belirtildi.

İsrail Polis Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren kişi olay yerinde öldürüldü. Saldırganın Filistinli İsrail vatandaşı Cevad Rebi olduğu aktarıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)