İsrail'den Batı Şeria'ya hava saldırıları: 9 ölü

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus ve Tulkerim kentlerine düzenlediği hava saldırılarında en az dokuz Filistinli hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, işgal altındaki Batı Şeria'daki baskın, gözaltı ve saldırılarında da artış yaşanıyor. Bugün Batı Şeria'da düzenlenen iki hava saldırısında dokuz Filistinlinin öldüğü açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bulunan Balata bölgesinde bir araca hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu. En az beş kişinin öldüğü belirtilen açıklamada, bu kişilerin 'İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olan yerel bir hücrenin mensubu olduğu' iddia edildi. 

'İSRAİL ASKERLERİ AMBULANSIN YAKLAŞMASINA İZİN VERMEDİ'

İsrail ordusu, söz konusu 'hücrenin' lideri Abdullah Abu Shalal'in de ölenler arasında olduğunu duyurdu. Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın El Fetih partisinden yapılan açıklamada, Abu Shalal da dahil beş üyelerinin araçta bulunduğu belirtildi.

Öte yandan, Anadolu Ajansı'nın konuya ilişkin haberinde de İsrail askerlerinin, vurulan aracı askeri ciplerle çevrelediği, ambulans ve sağlık görevlilerinin araca yaklaşmasını engellediği ve olay yerinde bulunan Kızılay ekiplerine ateş açtığı belirtildi.

İsrail güçlerinin iki gencin cansız bedenlerini araçtan kaçırdıktan sonra bölgeden çekildiği kaydedildi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından bir Filistinlinin cesedine ulaşıldığı aktarıldı.

TULKERİM'E HAVA SALDIRISI: 4 ÖLÜ

Bundan birkaç saat sonra, Batı Şeria'nın merkezindeki Tulkerim kentine düzenlenen hava saldırısında da dört Filistinli öldürüldü. Sağlık görevlileri ölü sayısını teyit ederken, İsrail ordu sözcüsü kentte bir operasyon yapıldığını doğruladı ancak konuyla ilgili detay vermedi. (DIŞ HABERLER)