İsrail'den Batı Şeria'ya hava saldırısı: Kassam Tugayları komutanı öldü

Filistin basınına yansıyan haberlere göre, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Tulkerim'de bir otomobile düzenlediği hava saldırısında aralarında Kassam komutanının da olduğu beş kişi öldü.

Tulkerim/ Batı Şeria. (Fotoğraf: Arşiv/ Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde bir otomobile hava saldırısı düzenledi. Saldırıda beş kişinin hayatını kaybettiği, ölenlerin arasında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları komutanlarından biri de olduğu belirtildi.

AA'nın Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'dan aktardığına göre, İsrail ordusu insansız hava aracıyla (İHA) Tulkerim'in kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını birbirine bağlayan yol üzerinde bir otomobile hava saldırısı düzenledi. İki roketin isabet ettiği araç alev alırken içindekiler yanarak hayatını kaybetti. Tulkerim kentindeki Sabit Sabit Devlet Hastanesi kaynakları, saldırı sonrası hastaneye beş cesedin getirildiğini, bunlardan birinin Tulkerim Mülteci Kampı'ndan 25 yaşındaki Heysem Nureddin Bıleydi olduğunu açıkladı. Bıleydi'nin Kassam Tugayları'nın Tulkerim'deki komutanlarından olduğu bilgisi paylaşıldı.

İSRAİL GÜÇLERİNDEN DOĞU KUDÜS'E BASKIN

Tulkerim'deki saldırının ardından genel grev ve yas ilan edilirken, İsrail ordusu, konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, söz konusu araçta silahlı direnişçilerin olduğunu bildirdi.

İsrail, Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'ne baskınında da Filistinlilere ve evlerine gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları attı. Çıkan çatışmalarda üç Filistinli yaralandı. Beytüllahim'in batısındaki Husan köyüne askeri araçlarla düzenlenen baskında 16 yaşındaki çocuk, Nablus'taki baskında da dört Filistinli gözaltına alındı.

HANİYE'YE SUİKAST, İSRAİL'DEN 'KASSAM LİDERİ ÖLDÜ' AÇIKLAMASI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas ve İran, suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi suikastı üstlenen resmi bir açıklama yapmamıştı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) 1 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif'in de 13 Temmuz'da Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki El Mevasi'ye düzenledikleri saldırıda öldüğünü teyit edebildiklerini açıklamıştı.

(ANADOLU AJANSI)