İsrail'den Gazze'de bir apartmana hava saldırısı: 3 ölü

İsrail güçleri, silahlı insansız hava aracı ile Hamed kentindeki bir apartman dairesine roketli saldırı düzenledi. Saldırıda üç kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlediği saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi.

AA'nın Filistin haber ajansı WAFA'dan aktardığına göre, İsrail'e ait SİHA, Gazze'nin Han Yunus bölgesine bağlı Hamed kentindeki bir apartman dairesine roketli saldırı gerçekleştirdi.

İSRAİL: İSLAMİ CİHAT HAREKETİNE BAĞLI HEDEFLER VURULDU

Söz konusu SİHA saldırısı sonucunda üç Filistinli hayatını kaybederken, bazıları ağır olmak üzere birçok kişi de yaralandı. Saldırının hedefindeki daire tamamen yok olurken, çevredeki mülklerde de ciddi hasar meydana geldi.

Yine İsrail savaş uçakları Han Yunus'ta boş bir ev ve arsaya hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu yaralanan olmadı. İsrail ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise 'hava kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihat Hareketi'ne bağlı hedefleri vurduğu' savunuldu.

3'Ü İSLAMİ CİHAT KOMUTANI 24 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, 10 Mayıs Çarşamba günü Gazze Şeridi’nden İsrail’e 460’tan fazla roket fırlatıldı. 9 Mayıs'ta 40 savaş uçağının Gazze'ya yönelik hava saldırılarına katıldığı bilgisini paylaşan İsrail Ordusu, son dokuz aydır yaşanan en şiddetli çatışmada Gazze’deki 130’dan fazla hedefin vurulduğunu duyurdu.

Filistinli kaynaklar, bu hafta boyunca yaşanan çatışmalar da üçü İslami Cihat komutanı en az 24 Filistinli’nin öldüğünü belirtti. İslami Cihat’ın askeri kanadı, örgütün roket biriminin başı Ali Hasan Ebu Gali’nin öldüğünü teyit etti.

İsrail Ordusu da Gali’nin ve Gazze’deki diğer iki İslami Cihat üyesinin hedef alındığını doğruladı. Açıklamada Gali’nin İslami Cihat’taki önemli bir isim ve İsrail’e yönelik son günlerdeki roket saldırılarından sorumlu olduğu iddia edildi. (DIŞ HABERLER)