İsrail'den Gazze'ye saldırılar: En az 50 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde yer alan Han Yunus kentinde bir araca ve Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir okula hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda en az 33 Filistinli hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçleri, 13 Temmuz Cumartesi günü bir çadır kampına saldırdığı ve en az 90 Filistinlinin ölümüne sebep olduğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki El Mevasi'ye bugün tekrar saldırı düzenledi. İsrail'in 11 kişinin hayatını kaybettiği Nusayrat Mülteci Kampı'na da bugün yeniden hava saldırısı düzenlediği açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail, bugün Han Yunus'ta bir araca hava saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 17 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırının zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Attar Sokağı'nın yakınlarındaki bir noktayı hedef aldığını ifade etti. Gazze'deki sağlık yetkilileri, İsrail'in Gazze'nin merkezine de ayrı bir hava saldırısı düzenlediği bilgisini verdi. Yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki El Avda okuluna saldırısında en az 16 Filistinli hayatını kaybetti. Bakanlık çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

İSRAİL, REFAH'A SALDIRDI: BEŞ ÖLÜ

Reuters haber ajansı, İsrail güçlerinin bugün Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 50 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Buna göre, İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırıların derhal durdurması emrini verdiği güneydeki Refah kentine de saldırı düzenledi. Refah'a saldırılarda beş kişi hayatını kaybetti. Han Yunus'ta düzenlenen ayrı bir saldırıda da bir kadın, eşi ve iki çocukları hayatını kaybetti.

Gazze'deki sağlık yetkilileri, Nusayat'a düzenlenen ayrı bir saldırıda en az dört Filistinlinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Açıklamaya göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Sheikh Zayed'e düzenlediği hava saldırısında da en az dört Filistinli yaşamını yitirdi. 

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 38 BİN 713'E YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 284 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verilmişti. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 49 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 69 Filistinlinin yaralandığı belirtilmişti. Açıklamada, Saldırıya uğrayanların bir kısmının halen enkaz altında olduğu ifade edilen açıklamada, Gazze'deki ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bu kişilere ulaşamadığı vurgulanmıştı.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 38 bin 713 ve yaralı sayısının 89 bin 166 olduğu kaydedilmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)