İsrail’den Husilere yeni tehdit

Yemen'de düzenledikleri hava saldırıyla ilgili açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Şu anda Hudeyde'de yanan ateş, Orta Doğu'nun her yerinde görülüyor ve bunun önemi açık" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki liman kenti Hudeyde'ye düzenlediği hava saldırısının ardından Savunma Bakanı Yoav Gallant, Husilerin İsrail'i tekrar hedef almaları durumunda aynı sonuçla karşılaşacaklarını söyledi.

AA'nın haberine göre, video mesajı yayınlayan Gallant, Husilerin İsrail'e 200'ün üzerinde saldırıda bulunduğunu ve ilk kez İsrail vatandaşlarına zarar verdiklerini, bu nedenle Hudeyde'yi hedef aldıklarını söyledi.

Gallant, "İsrail vatandaşlarının kanının bir bedeli var. Bu, Lübnan'da, Gazze'de, Yemen'de ve diğer yerlerde açıkça ortaya kondu. Bize saldırmaya cesaret ederlerse, sonuç aynı olacaktır" ifadelerini kullandı.

İsrail'in 2 bin kilometre uzağındaki Hudeyde'deki limana düzenlenen saldırıyı Başbakan Benyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin yakından izlediğini belirten Gallant, "Şu anda Hudeyde'de yanan ateş, Orta Doğu'nun her yerinde görülüyor ve bunun önemi açık" dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)