İsrail'den Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'na saldırı: 3 ölü, 87 yaralı

İran destekli Husiler, İsrail'in Hudeyde Limanı'na düzenlediği saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Suudi Arabistan destekli Aden merkezli hükümet ise, İsrail saldırılarını kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'de İran destekli Husiler'in Tel Aviv'e düzenlediği saldırının ardından, Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na yönelik İsrail saldırısında 3 kişinin öldüğü, 87 kişinin ise yaralandığı duyuruldu. Hudeyde kentindeki Sevra Hastanesi Müdürü de basına yaptığı açıklamada İsrail'in Hudeyde'ye bombardımanı nedeniyle yaralananların kentteki farklı hastanelerde tedavi altına alındığını ifade etti.

Yaralıların büyük bir kısmının "ağır yaralı" olması nedeniyle ölü sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Bombardımanın, Hudeyde Limanı'ndaki yakıt depoları ve elektrik santrallerini vurduğu aktarılmıştı. Sosyal medyada, Hudeyde Limanı yakınlarında güçlü patlamalar meydana geldiği, infilak nedeniyle mantar bulutunun yükseldiği görülmüştü.

'ELEKTRİK ESKİ HALİNE DÖNDÜ'

Öte yandan Husi yönetiminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında zarar gören Hudeyde kentindeki elektriğin yüzde 100 önceki haline döndüğünü belirtti. Açıklamada, başka detaya yer verilmedi.

ADEN MERKEZLİ HÜKÜMETTEN KINAMA

Suudi Arabistan destekli Aden merkezli Yemen hükümetinden adı açıklanmayan bir yetkili tarafından yapılan açıklamada da, “Meşru hükümet, Siyonist rejimin (İsrail) saldırısını ve Yemen topraklarının egemenliğini ihlal etmesini en güçlü ifadelerle kınıyor” ifadelerine yer verildi. İsrail’in bu saldırısının tüm uluslararası yasa ve normların açık bir ihlali olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Meşru hükümet, insani krizin derinleşmesi dahil olmak üzere, hava saldırılarından kaynaklanan her türlü sonuçtan tamamen Siyonist rejimi sorumlu tutuyor” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Husilerin, Yemen ve halkını “İran’ın rejiminin yayılmacı” hedeflerine alet ettiği öne sürülerek, İran ve İsrail, Yemen topraklarını, “milisler aracılığıyla anlamsız savaşlar ve bölgedeki yıkıcı projeleri için bir arenaya dönüştürmeye yönelik her türlü girişime karşı” uyarıldı. Açıklamada, ayrıca uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne uluslararası güvenlik ve barışı korumaya ilişkin sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı.

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)