İsrail'den Lübnan'a hava saldırıları: 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

İsrail'in Lübnan'da çok sayıda noktaya düzenlediği hava saldırılarında 3 sivil ve 1 Hizbullah üyesi öldü, 9 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırılarında, 2’si çocuk 3 sivil ve 1 Hizbullah mensubunun öldüğü belirtildi.

İsrail'in Safed kentine yönelik roket saldırısında 1 İsrailli öldü, 7 İsrailli de yaralandı. Saldırının ardından İsrail ordusu Lübnan’ın güneyindeki birçok beldeye hava saldırıları düzenledi.

Anadolu Ajansı'nın Lübnan resmi ajansı NNA'dan aktardığı habere göre, Savana beldesinde biri 2 yaşında, 2 çocuk ve anneleri hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı.

​​​​​​​Hizbullah ise yaptığı açıklamada İsrail ile yaşanan çatışmalarda "Hasan Ali" adındaki üyesinin öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu ise saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada Hizbullah’ın Cebel el Brayc, Huna, Dunin, Adşit ve Savana beldelerinde yer alan hedeflerin savaş uçaklarıyla vurulduğunu öne sürdü.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI: BİR SONRAKİ SALDIRIMIZ ÇOK ŞİDDETLİ OLACAK

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail'in kuzeyindeki belediye başkanları ve yerel yetkililerle görüştükten sonra Lübnan sınırındaki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halevi, "Hizbullah'a karşı bir sonraki harekatın çok şiddetli bir saldırı şeklinde gerçekleşeceğini ve İsrail ordusunun tüm askeri kapasite ve yeteneklerini kullanacağını" belirtti.

İsrail ordusunun, Hizbullah'a saldırılarını her geçen gün yoğunlaştırdığını ifade eden Halevi, Lübnan sınırındaki güvenliğin tesisi için "katedilmesi gereken çok mesafe olduğunu" söyledi.

Herzi Halevi'nin açıklaması, İsrail ordusunun bugün öğleden sonra Lübnan'a "geniş çaplı" hava saldırısı başlattığını duyurmasının ardından geldi.

HİZBULLAH: İSRAİL’İN SALDIRILARININ YANITSIZ KALMAYACAK

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin, örgütün İsrail'le girdiği çatışmalarda hayatını kaybeden mensupları için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugünkü saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

"Bu saldırının yanıtsız kalmasının mümkün olmadığını" söyleyen Safiyuddin, "Mutlaka bir tepki gelecektir ve bu tepki de gerekli ve uygun düzeyde olacaktır" ifadelerini kullandı.

İsrail’in Temmuz 2006’da Lübnan’a yönelik düzenlediği saldırılara atıfta bulunan Safiyuddin, "Bazıları 2006'da ya da denklemlerin olduğu 2006-2023 yıllarında ulaşamadıkları amaç ve hedeflere ulaşabileceklerini hayal ediyorlar ya da artık bu hedeflere ulaşabileceğine inanıyor. Biz de şunu söylüyoruz, yine yanılıyorsunuz. Düşman bu hedeflerin hiçbirine ulaşamayacaktır" dedi.

İsrail ordusu ve Lübnan'daki Hizbullah örgütü arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Hizbullah mensubu sayısı 194’e, ölen Lübnanlı sivil sayısı 35’e yükseldi.

Çatışmalarda ayrıca Emel Hareketi'nden 8, Filistin İslami Cihad Hareketi'nden 12, Hamas'tan 12 kişi ile 31 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri öldü.​​​​​​​

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)