İsrail'den Lübnan ve Gazze'ye saldırılar: En az 19 kişi öldü

İsrail'in Lübnan'da Suriyeli bir ailenin kaldığı eve gerçekleştirdiği hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti. Gazze'de bir okula düzenlenen saldırıda ise 2'si çocuk 15 kişi öldü.

İsrail'in Gazze'de saldırı düzenlediği okul yıkıldı. (Fotoğraf: Anadolu Ajansı)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde Suriyeli bir ailenin yaşadığı eve düzenlediği hava saldırısında 4 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in, Filistin'in Gazze Şeridi'nde saldırılardan kaçan Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği bombardımanda 2'si çocuk 15 kişi hayatını kaybetti.

AA'nın Lübnan resmi ajansı NNA'dan aktardığı habere göre, İsrail ordusuna ait hava araçları Lübnan'ın sınır hattında yer alan Şemaa beldesindeki bir evi hedef aldı.

Suriyeli bir ailenin ikamet ettiği evin saldırı sonucu tamamen yıkıldığı aktarıldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda Suriyeli 4 sivilin hayatını kaybettiği ve Lübnanlı 5 sivilin yaralandığı ifade edildi.

Hava saldırısı sonrası bölgeye çok sayıda ambulansın intikal ettiği, sivil savunma ekiplerinin de enkaz altında arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

İSRAİL, OKUL SALDIRISINI ÜSTLENDİ

İsrail ordusu, Filistin'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, saldırılardan kaçan Filistinlilerin sığındığı okula saldırı düzenledi.

Gazze'deki Sivil Savunma Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde bulunan Delal el-Mağribi okulunu bombalandı.

Okulun yıkıldığı saldırıda 2'si çocuk en az 15 Filistinli hayatını kaybederken, 40 Filistinli de yaralandı.

Görgü tanıkları, sivil savunma ekiplerinin okulun enkazında arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

Öte yandan, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada saldırı üstlenildi. Açıklamada, Hamas'ın okulu liderleri ve savaşçıları için sığınak olarak kullandığı iddia edildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 480 Filistinlinin öldüğü, 91 bin 128 Filistinlinin yaralandığı açıklanmıştı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtiliyor.

(ANADOLU AJANSI)