İsrail'den sivillerin sığındığı okula saldırı: 4'ü çocuk 16 kişi öldü

Nusayrat Mülteci Kampı'nda sığınma merkezi olarak kullanılan okula düzenlenen saldırıda 4'ü çocuk en az 16 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı okula düzenlediği saldırıda 4'ü çocuk en az 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'nda sığınma merkezi olarak kullanılan okulu bombaladığı belirtildi.

Hava saldırısında 4'ü çocuk en az 16 Filistinlinin yaşamını yitirdiği aktarılan haberde, İsrail ordusunun kuzeydeki Gazze kentinde de düzenlediği hava saldırılarında bir kişinin öldüğüne işaret edildi. Haberde, İsrail ordusunun güneydeki Refah kentinde bir motosikleti hedef alması sonucu bazı vatandaşların yaralandığı kaydedildi.

 BATI ŞERİA'DA 18 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada ise, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü belirtildi. İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlarda aralarında eski tutukluların ve bir çocuğun da bulunduğu en az 18 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

AA'nın aktardığına göre, söz konusu Filistinlilerden 9'unun El-Halil'in kuzeyindeki El-Fevvar Mülteci Kampı'nda gözaltına alındığı aktarıldı. Baskınlar sırasında Filistinlilerin evlerinin tahrip edildiği, alıkonulan kişilerin ve ailelerinin tehdit edildiği ifade edildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 11 bin 400'ü aştığı kaydedildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 166’sı çocuk 760 Filistinli hayatını kaybetti.

İSRAİL ORDUSU: HİZBULLAH SALDIRISINDA 4 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah’ın kuzeydeki Safed şehrine 30 roket fırlattığı, roketlerin büyük bir kısmının etkisiz hale getirildiği, yaralanma veya büyük bir hasar bildirilmediği kaydedildi. Akka şehrine fırlatılan 2 roketin ise açık bir araziye düştüğü ve yaralanan olmadığı belirtildi. Roket saldırısı nedeniyle kentin güneyindeki sanayi bölgesinde sirenler çaldığı öğrenildi.

İsrailli sağlık yetkilileri, roket saldırısında 4 kişinin şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı bildirdi. 

(ANADOLU AJANSI)