İsrail'den vatandaşlarına uyarı: İran ajanları iş teklif edip kaçırabilir

İsrail istihbarat teşkilatları, İran ajanlarının, aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerdeki İsraillileri 'iş teklifleri veya romantik tekliflerle' aldatıp kaçırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'de Shin Bet güvenlik servisi ve Mossad, İranlı ajanların, sahte sosyal medya hesaplarıyla yurt dışındaki İsrail vatandaşlarını 'kaçırmak veya zarar vermek' için iş teklifleri veya romantik tekliflerle buluşmaya ikna etmeye çalıştıkları konusunda uyarıda bulundu.  

Yapılan ortak açıklamaya göre, İran istihbarat görevlilerinin, genellikle turizm işindeki kadınların sahte Instagram profillerini oluşturarak  İsraillilerle temasa geçtiği ve İsraillileri iş teklifleri veya romantik buluşma teklifleri ile yurtdışındaki toplantılara çekmeye çalıştığı öne sürüldü.

Yurt dışında iş yapan İsraillileri sosyal medya hesaplarından gelen sorulara karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran İsrail istihbarat teşkilatları, "Yurt dışında iş bağlarını sürdüren İsrail vatandaşlarının, tanımadıkları profillerden sosyal ağlardaki sorgulardan haberdar ve tetikte olmaları ve onlarla temastan kaçınmaları" çağrısında bulundu.  

İsrail istihbarat teşkilatları tarafından isimlendirilen ülkeler arasında Arap ülkeleri, Türkiye, Körfez ülkeleri ve Kafkaslar, Afrika ve Avrupa ülkeleri bulunuyor. (AjansBizim)