İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölenlerin sayısı 413'e yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'i hava saldırılarında 413 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 300 kişinin yaralandığı açıkladı. Ölen İsrail askerlerinin sayısı da 57'ye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in, Filistin'in Gazze Şeridi'ne dün başlattığı bombardımanlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 413'e yükseldi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 78'i çocuk, 41'i kadın 413 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 300 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, "İsrail'in Filistinli ailelere yönelik gerçekleştirdiği 8 katliamda 54 kişinin öldüğü" aktarılırken, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

İSRAİL ORDUSU: BUGÜN 120 NOKTAYI VURDUK

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bugün Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait olduğu iddia edilen 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini belirtildi.

Açıklamada, savaş uçaklarının, gün boyu (pazar) Gazze'nin kuzeydoğusundaki Beyt Hanun beldesi ve çevresinde 120 hedefi bombaladığı aktarıldı. İsrail ordusu, Hamas'ın Beyt Hanun'u, İsrail'e karşı düzenlediği saldırılarda üs olarak kullandığını iddia etti.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırılarını sürdürmesi üzerine Gazze'deki silahlı gruplar, roketlerle karşılık verdi.

57 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusundan yapılan bir diğer açıklamada, Hamas'ın dün başlayan ve bugün de devam eden saldırılarında ölen askerlerinin sayısının 57'ye yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada, hayatını kaybeden 13 İsrail askerinin daha kimlik bilgilerinin aileleri ve kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi. İsrail ordusu, daha önce yaptığı açıklamada toplamda 44 askerinin öldüğünü duyurmuştu.

UEFA, 17 EKİM'E KADAR OLAN MAÇLARI ERTELEDİ

UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği), İsrail'deki "mevcut güvenlik durumu" nedeniyle maçları erteledi.

UEFA'nın açıklamasında, "İsrail'deki mevcut güvenlik durumu ışığında UEFA, önümüzdeki birkaç hafta içinde İsrail'de yapılması planlanan tüm maçları, zamanı gelince onaylanacak yeni tarihlerle erteleme kararı aldı" denildi.

Buna göre İsrail'de 17 Ekim'e kadar oynanması gereken karşılaşmaların ileri bir tarihe ertelenmesi kararı alındı. İsrail'de oynanması planlanan ama ertelenen maçlar şöyle:

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri:

12 Ekim: İsrail-İsviçre

2025 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası:

12 Ekim: İsrail-Estonya

17 Ekim: İsrail-Almanya

2024 UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası:

11 Ekim-17 Ekim: İsrail, Belçika, Cebelitarık ve Galler'in katıldığı mini turnuva

Ayrıca açıklamada, "UEFA, 2024 Avrupa Elemeleri Kosova-İsrail maçının başlangıçta planlanan 15 Ekim tarihinde oynanıp oynanamayacağını veya ertelenmesi gerekip gerekmediğini değerlendirmek için birkaç gün daha ayırdı" bilgisi verildi.

UEFA'nın, durumu yakından izlemeye devam edeceği ve yeni tarihler ve gelecek diğer fikstürlerde olası değişiklikler hakkında karar vermeden önce ilgili tüm takımlarla iletişim halinde kalacağı belirtildi.

ABD'NİN İSRAİL'E GÖNDERDİĞİ EK YARDIM YOLA ÇIKTI

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefon görüşmesinde, İsrail'e destek amacıyla "ek yardımın" yola çıktığını söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden ile Netanyahu'nun görüşmesi yaptığı ve Biden'ın ABD'nin İsrail'e "tam desteğini" yinelediği belirtilerek, "Başkan ayrıca İsrail Savunma Kuvvetleri'ne ek yardımın şu anda İsrail'e doğru yola çıktığını ve önümüzdeki günlerde daha fazlasının da geleceğini iletti" ifadeleri kullanıldı.

Biden'ın ayrıca, Netanyahu'ya, ABD tarafının son 24 saatte gerçekleştirdiği yoğun diplomatik çalışmalar hakkında bilgi verdiği de aktarıldı.

ABD, DOĞU AKDENİZ'E UÇAK GEMİLERİ GÖNDERİYOR

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verdi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, ABD'nin "Bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek amacıyla Savunma Bakanlığı'nın bölgedeki pozisyonunu güçlendirmek için adım attığı" kaydedildi.

Bakan Austin'in, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verdiği belirtilen açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerinin Doğu Akdeniz’e doğru yönlendirildiği aktarıldı.

ABD Hava Kuvvetleri'nin bölgedeki F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının artırılması yönünde de adımlar atıldığı bilgisine yer verilerek, "ABD, gerekirse bu caydırıcılık duruşunu daha da güçlendirmek için küresel olarak güçlerini hazır bulunduruyor" ifadesi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin bugünden itibaren İsrail ordusuna mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynak sağlamaya devam edeceği belirtildi.

İNGİLTERE'DEN BAYRAKLI DESTEK

İsrail'e destek veren İngiltere, başkent Londra'da bulunan Başbakanlık Ofisi binasına İsrail bayrağı yansıttı.

Ne olmuştu?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

İsrail basınında Hamas'ın başlattığı saldırılarda şu ana kadar 700 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 2 bini aştığı duyurulmuştu.

(HABER MERKEZİ)

 

Etiketler İsrail Filistin Gazze