İsrail'in Lübnan'a saldırıları sonrası İran'da olağanüstü toplantı

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu'nun 'Lübnan başta olmak üzere İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere toplandığı' açıklandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü iddia ederken, İsrail'in son bir haftadır Lübnan'a yönelik hava saldırıları nedeniyle İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu'nun İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere toplandığı açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, olağanüstü toplantı hakkında basına konuşan Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rızai, "Bugün bir grup komisyon üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Siyonist rejimin Beyrut banliyölerinde işlediği suçlar dahil olmak üzere bölgedeki son olayların araştırılmasına odaklanıldı" dedi.

Rızai, "Bugün Siyonistler işgal altındaki topraklarda son günlerini geçiriyorlar ve bölgedeki tüm bu olaylar, lanetli ve suçlu Siyonist rejimin sonunun başlangıcı olacaktır" dedi.

PEZEŞKİYAN: LÜBNAN HALKININ YANINDA OLACAĞIZ

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıların ardından yazılı açıklama yaptı. Pezeşkiyan, İsrail'in Beyrut'a saldırılarına ilişkin, "İran, bu Siyonist suçun takipçisi olacak ve Lübnan halkı ile direniş cephesinin yanında olacaktır" dedi.

İsrail'in bu saldırılarla bir kez daha bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehdit olduğunu ortaya koyduğunu belirten Pezeşkiyan, "Siyonist rejimin Beyrut'taki bugünkü saldırıları, terör devleti olan bu rejimin mahiyetini bir kez daha ortaya koyan açık bir savaş suçudur." dedi. Başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm ülkelere bu saldırıları kararlılıkla kınama çağrısında bulunan Pezeşkiyan, saldırıları uluslararası toplumun 'devlet terörü makinesini durdurma konusundaki çaresizliğinin göstergesi' olarak nitelendirdi.

BIDEN'DAN ABD ORDUSUNA TALİMAT

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden da ulusal güvenlik ekibi tarafından Orta Doğu'daki son gelişmelerle ilgili bilgilendirildi. Biden, İsrail'in Lübnan'a saldırıları nedeniyle Pentagon'a 'caydırıcılığı arttırmak, kuvvet korumasını sağlamak ve ABD'nin tüm hedeflerini desteklemek için bölgedeki kuvvetlerin gerektiğinde duruşunu değerlendirme ve ayarlama' direktifini iletti. Biden, bölgedeki ABD büyükelçiliklerinin uygun olan tüm koruyucu önlemleri almasını sağlama konusunda talimat verdi.

(ANADOLU AJANSI)