İsrail'in Lübnan'a saldırısında bir kişi öldü: İsrailli bakandan 'savaş' çağrısı

İsrail güçlerinin Hizbullah'la çatışmaların yaşandığı Lübnan'a yönelik İHA saldırısında bir kişinin öldüğü açıklandı. İsrail Eğitim Bakanı Kisch, Lübnan'a 'savaş' çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu ve Hizbullah arasında karşılıklı saldırıların Ekim 2023'ten bu yana devam ettiği Lübnan sınırında İsrail güçleri tarafından yeni saldırılar düzenlediği açıklandı. Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki Reyhan Dağları'na yönelik en az beş hava saldırısı düzenlediği bilgisini paylaştı.

AA'nın Lübnan basınından aktardığına göre, İsrail'e ait insansız hava aracı (İHA) Sayda kentinin güneyindeki kara yolunda seyir halindeki bir aracı hedef aldı. Lübnan resmi ajansı NNA'nın araç saldırısına ilişkin geçtiği haberde, saldırı nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Haberde, ölen kişiyle ilgili başka detay paylaşılmadı.

İSRAİL EĞİTİM BAKANI'NDAN 'SAVAŞ' ÇAĞRISI

İsrail Eğitim Bakanı Yoav Kisch ise Hizbullah'ın yanı sıra Lübnan'ın güneyinde yaşayan kişilerin Litani nehrinin kuzeyine 'sürülmesi için' savaş başlatmaları gerektiğini savundu.

İsrail ordu radyosuna konuşan Kisch, İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lübnan'a saldırı çağrısı yapan Kisch, Hizbullah'ın yanı sıra bölge halkının da ülkenin güneyinden Litani nehrinin kuzeyine zorla sürülmesini istedi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan kabineye giren Kisch, Gazze Şeridi'ne yönelik ekim ayından bu yana devam eden saldırılara rağmen İsrail ordusunun Lübnan'da da savaşmak için yeterli askeri olduğunu savundu.

İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDA 75 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'ye Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. Bu çatışmalarda 325 Hizbullah üyesi, 65 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad üyesi ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)