Lübnan'da 7 İsrail askeri daha öldürüldü: İkisi yüzbaşı

İsrail ordusu, karadan işgal girişimi başlattığı Lübnan'da 7 askerinin daha öldüğünü açıkladı. 30 Eylül'den bu yana Lübnan'daki çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısı 8'e yükseldi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - İsrail ordusu, kara saldırısı başlattığı Lübnan'da ikisi yüzbaşı olmak üzere 7 askerinin daha öldüğünü, 7 askerinin de ağır yaralandığını bildirdi.

Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki bir köyde yaşanan çatışmada 5 askerin öldüğü, birisi subay olmak üzere 5 askerin de ağır yaralandığı belirtildi.

AA'nın aktardığına göre yine Lübnan'ın güneyindeki iki ayrı olayda 2 askerin öldüğü, 2'sinin ise ağır yaralandığı ifade edildi.

Ölen askerlerden ikisinin yüzbaşı rütbesinde olduğu kaydedildi.

Bu olaylarla birlikte İsrail işgalinin başladığı 30 Eylül'den bu yana Lübnan'daki çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısı 8'e yükseldi.

'3 İSRAİL TANKI İMHA EDİLDİ'

Öte yandan Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasına doğru ilerleyen 3 İsrail tankını imha ettiğini, İsrail'in kuzeyine düzenlediği saldırılarda da İsrail askerlerinden ölen ve yaralananların olduğunu iddia etti.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Misgav Am ve Kfar Giladi yerleşimleri arasında İsrail askerlerinin bulunduğu bir noktanın "tam isabetle" vurulduğu belirtildi.

İsrail'in kuzeyinde yer alan Abirim'de bir başka askeri noktanın daha vurulduğu, Misgav Am ile Lübnan'ın El-Adise kasabası arasındaki İsrail askerlerinin hedef alındığı saldırıda ise ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Lübnan'ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasına doğru ilerleyen İsrail'e ait 3 tankın güdümlü füzelerle imha edildiği, kasabaya sızmaya çalışan piyade güçlerini hedef alan saldırıda da ölen ve yaralananların olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Lübnan sınırı yakınlarındaki İsrail'in Shtula yerleşiminde askerlere yönelik isabetli bir saldırı gerçekleştirildiği, kasabanın doğusunda ilerleyen İsrail askerlerinin kurşun yağmuruna tutulduğu ve buradaki çatışmaların devam ettiği bilgisi verildi.

İsrail ordusu, 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını bildirmişti.

İSRAİL ORDUSU: 240 ROKET FIRLATILDI

İsrail ordusu, Lübnan’dan İsrail’e bugün 240’tan fazla roket fırlatıldığını bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada roketlerin 100’ünün bu akşam gönderildiği ifade edildi.

Batı Celile’ye fırlatılan toplamda yaklaşık 100 roketin açık alana düştüğü iddia edildi.

Yetkililer, Batı Celile’de bir kişinin hafif yaralandığını açıkladı.

(ANADOLU AJANSI)