İsrail'in Lübnan'daki saldırısında 5 Hizbullah üyesi öldü

İsrail'in Lübnan'ın güneyine saldırısında ölen Hizbullah üyelerinin sayısının 5'e yükseldiği belirtildi. Hizbullah ise saldırılara karşılık sınırdaki bir askeri hedefi füze ile vurduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İsrail, Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgeleri hava saldırısı ile vurduğunu açıkladı. 

Hizbullah Hareketi, ülkenin güneyindeki İsrail saldırısında ölen üyelerinin 5'e yükseldiğini duyurdu.

Hizbullah, ülkenin İsrail sınırında meydana gelen sızma girişimi ve ardından çıkan çatışmalara ilişkin açıklamasında, 2 üyesinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

Daha önce saldırıda 3 Hizbullah üyesinin öldüğü duyurulmuştu.

Hizbullah, bugünkü saldırıda yer almadıklarını söylemesine rağmen üyelerinin nasıl öldüğüne dair başka detay paylaşmadı.

HİZBULLAH: SINIRDAKİ ASKERİ HEDEFİ VURDUK 

Bu arada Hizbullah, İsrail’in saldırısına karşılık güdümlü füze ile sınırdaki askeri hedefi vurduğunu açıkladı.

Lübnan’ın resmi televizyonu Tele Liban, X sosyal medya hesabı üzerinden Hizbullah’ın açıklamasını yayınladı.

Açıklamada Hizbullah’ın güdümlü füze ile İsrail’e ait bir askeri noktayı hedef aldığı ifade edildi.

LÜBNAN SINIRDAKİ OKULLARI TATİL ETTİ

Öte yandan Lübnan Eğitim Bakanı Abbas Halebi, İsrail sınır bölgesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkenin güneyindeki okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.

Halebi, İsrail'in hava ve topçu atışı saldırıları nedeniyle güneyde meydana gelen güvenlik tehdidine ilişkin bir yazılı açıklama yayınladı.

Ülkenin güney bölgesindeki orta okul ve liselerin yarın tatil edildiğini belirten Halebi, amaçlarının, öğrenci ve öğretmenlerinin can güvenliğinin sağlanması için olduğunu ifade etti.

HİZBULLAH'TAN 'TARAFSIZ DEĞİLİZ' AÇIKLAMASI 

İsrail ordusu, dün Lübnan'dan İsrail'deki bir askeri gözlem noktasına roketle saldırı yapıldığını duyurmuş, saldırıya topçu atışlarıyla karşılık vermişti. Lübnan'daki Hizbullah da İsrail sınırındaki askeri noktaya yapılan saldırıyı üstlenmişti. İsrail'in düzenlediği saldırıda 2 çocuk yaralanmıştı.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin, dün yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında "tarafsız olmadıklarını" söylemişti.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, bugün Hizbullah'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara müdahil olmaması yönünde "şartlı güvence" aldıklarını belirtmişti.

İsrail ordusunun, Lübnan sınırından ülkeye sızmaya çalışan bazı silahlı şüphelilerin öldürüldüğünü açıklamasının ardından Hizbullah Hareketi Basın Sorumlusu Rana Sahili, sızma girişimiyle ilgili herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını duyurmuştu.

Filistin İslami Cihat Hareketi, İsrail'e yönelik sızma eyleminin üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)