İsrailli şirketten 'boykot' tepkisi: Türk kahvesi 'İsrail kahvesi' oldu

İsrailli kahve üreticisi Strauss'un CEO'su, "Türkiye'den gelen boykot çağrıları nedeniyle kahvenin ismini 'İsrail kahvesi' olarak değiştirmemizi isteyen paylaşımlar oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrailli kahve üreticisi Strauss, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kahve ürünlerinden ‘Türk’ kelimesini geçici olarak kaldırdığını duyurdu. İsrail basınının aktardığına göre yeni ambalajlarda, Türk bayrağı yerine İsrail bayrağı ve çeşitli 'vatansever' sloganlara yer verildi.

'KAHVEYE TALEP ÇOK YÜKSEK'

Yediot Aharonot'un haberine göre, şirketin CEO'su Avi Laufer, ambalaj değişikliği ile 'Gazze'de savaşan İsrailli askerlere moral vermeyi hedeflediklerini' söyledi. Laufer, şöyle devam etti: "Savaşın başlamasından bu yana kahveye talep çok yüksek. Türkiye'den gelen boykot çağrıları nedeniyle kahvenin ismini 'İsrail kahvesi' olarak değiştirmemizi isteyen paylaşımlar oldu. Bizim Türk kahvemizle Türkiye arasında hiçbir bağ yok. Bu kahve Türkiye'den gelmiyor. Bu kahve çekirdekleri Brezilya, Vietnam ve Etiyopya'da üretiliyor. Kahvenin öğütüm tarzı Türkiye ve Yunanistan'dakiyle aynı."

ERDOĞAN'IN 'GAZZE KASABI' AÇIKLAMASI HATIRLATILDI

Ambalaj değişikliğinin İsrail'de 'memnuniyetle karşılandığı' ifade edilirken, Times of Israel gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını da hatırlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'savaş suçu işlediğini' söyleyen Erdoğan, birkaç kez Netanyahu'yu 'Gazze kasabı' olarak nitelemişti. Erdoğan, kasım ayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Gazze'de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu, adını tarihe şimdiden 'Gazze kasabı' olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece Netanyahu'nun değil ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi hiçbir zaman temizlenmeyecektir. Gazze'de işlenen insanlık ve savaş suçlarını da bir ikisi hariç Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız." (DIŞ HABERLER)