İSŞP: Özak işçisi yalnız değildir

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Özak Tekstil işçilerine, İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu'ndan destek geldi. Yetkililere anayasal hakların korunması için çağrı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İSŞP), 5 gündür direnişte olan Özak Tekstil işçilerine destek mesajı yayınladı. Platformun açıklamasında, işçilere yapılan baskı eleştirildi ve Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) yöneticilerine müdahalenin son bulması çağrısı yapıldı. 

İİŞP, BİRTEK-SEN'de örgütlü oldukları için baskı gören ve işten çıkarılan işçilerin direnişi selamlanırken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kentin mülki idare amiri sıfatıyla valinin yapması gereken, Anayasa ile güvence altına alınmış sendikal hakkı çiğneyen Özak Tekstil patronuna ‘dur’ demektir. Şanlıurfa Valiliği, bir an önce işçilere ve sendikaları BİRTEK-SEN’in yöneticilerine müdahaleye son vermelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sessiz kalmamalıdır. Bakanlık, Şanlıurfa’da herkesin gözü önünde yaşanan haksız işten atmalara ve sendika seçme özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı vakit kaybetmeden harekete geçmelidir. İşyerinde yaşanan usulsüzlükler bizzat yerinde inceleme ile tespit edilmeli, cezai işlemler hızla yapılmalıdır.

Bizler İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İSŞP) olarak Özak Tekstil işçilerini ve üye oldukları BİRTEK-SEN ile verdikleri sendikal mücadeleyi selamlıyoruz. Hakları için mücadele veren tüm sınıf kardeşlerimizin daima yanında olacağımızı bir kez daha kamuoyuna ilan ediyoruz." (HABER MERKEZİ)