İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde işten çıkarılan işçiler Meclis gündeminde

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde çalışan işçilerin haklarını talep etmeleri sonucunda işten çıkarıldığını belirten DEM Parti'li Cengiz Çiçek, konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti İstanbul Milletvekili ve HDK EŞ Sözcüsü Cengiz Çiçek, İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde bir alt taşeron şirketi bünyesinde çalışan işçilerin haklarını talep etmeleri sonucunda işten çıkarılmalarını TBMM gündemine taşıdı.

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde birçok taşeron şirketin işçilerin haklarını gasp ettiğini hatırlatan Cengiz Çiçek, işçilerin işverenlere sundukları taleplerin derhal karşılanması gerektiğini ifade etti.

Çiçek, Dev Yapı-İş, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası ve İnşaat İşçileri Sendikası’na üye 20 işçinin temel haklarını talep etmeleri üzerine işten çıkartılmasını kabul etmediklerini ifade ederek, dün olduğu gibi bugün de işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

'BAKANLIK BİR İNCELEME/ÇALIŞMA YÜRÜTECEK Mİ?'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın cevaplaması istemiyle sunulan önergede şu sorulara yer verildi:

“Haklarını talep eden işçilerin işten atılmasına ilişkin Bakanlığınız tarafından bir inceleme/çalışma yürütülecek mi?

İşçilerin yaşadıkları hak kayıplarının önlenmesine dönük bir çalışmanız olacak mı?

İşçilerin haklarını ihlal eden işverenin hak ve hukuk dışı uygulamaları karşısında Bakanlığınızca bir girişimde bulunulacak mı?

İşçilerin haklarını ihlal eden İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde bulunan alt taşeron şirketleri hakkında Bakanlığınızca müfettiş görevlendirerek bir inceleme/soruşturma yapılacak mı?

Son yıllarda sendika ve grev haklarının önündeki engellemelere ilişkin Bakanlık olarak bir çalışmanız olacak mı? Olacaksa bunlar nelerdir?”