İstanbul raporu: Kırmızı et ve yağ alınamıyor
İstanbul Barometresi 2022 Mart Raporu'na göre, zamların ardından kırmızı et, ayçiçek ve zeytinyağını alamayanlar oldu. İstanbulluların ortalama stres ve kaygı seviyesi ise 7,7 olarak ölçüldü.
DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı (İPA), İstanbul Barometresi 2022 Mart Raporu'nu yayımladı.
Rapora göre, İstanbulluların yüzde 45,6’sı kırmızı et, yüzde 36,5’i ayçiçek ve zeytinyağı ürünlerini artan market fiyatlarından sonra hiç alamadığını belirtti.
Katılımcılara göre İstanbul’un ilk üç sorununun yüzde 50,6 ile 'ekonomik sorunlar', yüzde 48,7 ile 'sığınmacılar ve mülteciler', yüzde 39,3 ile 'ulaşım' olduğu belirlendi. İstanbulluların ortalama stres ve kaygı seviyesi ise 7,7 olarak ölçüldü.
İstanbulluların görüşleri, mart ayı raporuna şöyle yansıdı:
Katılımcılara, mart ayında evde en çok ne konuşulduğu soruldu. Katılımcıların yüzde 77,5’i ev içerisinde ekonomik sorunların yüzde 5,8’i ise Ukrayna-Rusya Savaşı’nın konuşulduğunu söyledi. Bu konuları ailevi olaylar ve sağlık sorunları takip etti. Aylara göre incelendiğinde, ocak ayında ekonomik sorunların ev içerisinde konuşulma oranı yüzde 58 iken, şubat ayında bu oran yüzde 76’ya, mart ayında ise yüzde 77,5’e yükseldi.