İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilme Sonrası Ev İçi Şiddetle Mücadele Atölyesi başlıyor

AĞ-DA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ağı, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi sonrası yaşamın birçok alanında yaşanan şiddeti tespit etmek ve politika geliştirmek amaçlı etkinlikler başlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AĞ-DA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ağı, İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması ile birlikte medyada, işyerinde, ev içinde, eğitim kurumlarında kadın ve LGBTQİ'lere yönelik nefret söyleminin ve şiddetin geldiği durumu tespit etmek, toplantı gösteri ve yürüyüş hakkına dair ihlalleri görünür kılmak, uluslararası işbirliğini geliştirmek ve İstanbul Sözleşmesi tartışmaları ekseninde açığa çıkan hak ihlalleri ile mücadele edebilmek adına ortak politika önerileri geliştirmek için bir dizi etkinlik başlattı.

Bu etkinliklerden birisi, 13-14 Ağustos tarihlerinde “İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilme Sonrası Ev İçi Şiddetle Mücadele” başlığı altında, açılış konuşmasını Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nden Berfu Şeker’in yapacağı bir çevrimiçi atölye olacak.

Civil Rights Defenders ve Humboldt Üniversitesi Karşılaştırmalı Demokrasi Çalışmaları Merkezi'nin desteğiyle gerçekleşecek olan atölyede, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi sürecinin ev içi şiddete etkileri ve çekilme sonrasında kadınlara ve LGBTQİ+’lara yönelik ev içi şiddetteki artış farklı açılardan tartışılacak; farklı alanlardan deneyimler paylaşılarak ortaklaşa uygulanabilecek stratejiler önerilecektir. Atölye sırasında kayıt alınacak, kayıtlar geçici olarak tutulacak ve yalnızca atölye ekibi tarafından deşifrasyon ve raporlama için kullanılacak. Atölyenin sonuçları raporlaştırılacak ve AĞ-DA’nın web sitesi üzerinden yaygınlaştırılacaktır.

ETKİNLİĞE KATILIM FORMU