VİDEO

İstanbul Valiliği: Tehdit videosu film platosunda çekildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polisin çektiği TikTok videosuyla Boğaziçi öğrencilerini tehdit ettiği öne sürüldü. İstanbul Valiliği videonun Ümraniye'deki bir dizi film platosunda çekildiğini duyurdu. Açıklamada, videoyu çeken kişinin film platosunda dezenfektan görevlisi ve figüran olarak çalışan M.D. olduğu ve yakalandığı belirtildi. 

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan Melih Bulu’ya karşı öğrencilerin ve öğretim üyelerinin başlattığı protestolar 38’inci gününde sürüyor.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli M.T.D. isimli polisin, emniyette çektiği TikTok videosuyla öğrencileri tehdit ettiği öne sürüldü. Videoda koğuşları gösteren kişi "Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor" yazısı paylaştı. 

İstanbul Valiliği, videonun Ümraniye'deki bir dizi film platosunda çekildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında videoyu çeken kişinin film platosunda dezenfektan görevlisi ve figüran olarak çalışan M.D. olduğu ve şüphelinin Sultangazi'de yakalandığı açıklandı. 

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, şüphelinin ifadesinde, bir ay kadar önce çektiği görüntüleri, Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili olaylar nedeniyle sosyal medya ve basında yer alan 'güvenlik güçlerine hakaret içerikli paylaşımlara' tepki olarak hazırladığını ve sosyal medya hesabında paylaştığını söylediği  kaydedildi. Ayrıca, görüntülerin çekildiği yerde yapılan incelemede İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli ve belirtilen isimli bir polis memurunun bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu film platosundan fotoğraflar da paylaşan valilik konuyla ilgili olarak adli soruşturma başlatıldığını da açıkladı. (HABER MERKEZİ)