İstanbul'da 10 avukata 'FETÖ' gözaltısı

Ülke genelinde toplam 36 kişi hakkında 'FETÖ üyesi oldukları' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Aralarında avukat, hemşire, emekli asker de bulunan 32 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - İstanbul, İzmir ve Gaziantep merkezli olmak üzere, 'FETÖ' üyesi olduğu iddia edilen kişiler için operasyon başlatıldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 36 kişiden 32'si gözaltına alındı.

İSTANBUL'DA 10 AVUKATA GÖZALTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 11 avukat hakkında 'FETÖ üyesi oldukları' ve "çalışma evi olarak adlandırılan hücrelerde 2013 hakimlik ve savcılık sınavlarına hazırlandıkları" gerekçeleriyle gözaltı kararı verildi. İstanbul, Ankara, Adana, Van, Diyarbakır, Antalya ve Denizli’de düzenlenen operasyonlarda 10 avukat gözaltına alındı. 

ARALARINDA HEMŞİRE VE AVUKAT VAR 

Gaziantep'te 'FETÖ üyesi oldukları' ve "üniversite öğrencilerini örgüte kazandırmak için 'sohbet toplantısı' düzenledikleri" iddia edilen 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Antep ve Mersin'deki operasyonlarda, aralarında avukat ve hemşirenin de yer aldığı 13 şüpheli gözaltına alındı.

İZMİR'DE 12 KİŞİYE GÖZALTI

İzmir'de 15 kişi hakkında "ByLock kullanıcısı olmak", "Bank Asya'ya para yatırmak" gibi gerekçelerle gözaltı kararı verildi. Aralarında noter başkatibi ile emekli askerin de olduğu şüphelilerden 12'si yakalandı. (AA)

 

Etiketler FETÖ gözaltı