İstanbul'da bazı 1 Mayıs kısıtlamaları kaldırıldı

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı tedbirleri kapsamında bazı noktalardaki kısıtlamaların saat 16.00 itibarıyla kaldırıldığını ve ulaşım hatlarının normale döndüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği 1 Mayıs dolayısıyla güvenlik önlemleri kapsamında ulaşıma kapatılan bazı noktalardaki kısıtlamaların saat 16.00 itibarıyla kaldırıldığı duyurdu.

Valilik, bazı metro, metrobüs ve tramvay hatlarının ulaşıma açıldığını açıkladı. Kapatılan İstiklal Caddesi ise 21.20 itibariyle yaya ve araç trafiğine tekrardan açıldı.

Valilikten konuya ilişkin açıklama şöyle:

" M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman metro hattının Taksim Meydan ve Şişhane durakları hariç kapatılan diğer metro duraklarının seferlere açılmasına,
⁠M11 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro hattının Gayrettepe metro durağının sefere açılmasına,
⁠M7 İstoç-Yıldız metro hattının sefere açılmasına,
⁠Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay hattının kapalı duraklarının sefere açılmasına,
⁠T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattının kapalı duraklarının sefere açılmasına,
⁠T6 Tramvay hattının kapalı duraklarının sefere açılmasına,
⁠Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu Metrobüs duraklarının çift taraflı olarak sefere açılmasına,

Ancak; Kabataş-Taksim Meydan Füniküler hattının durdurulmasına devam edilmesine,
⁠İstiklal caddesi üzeri Nostalji tramvayın durdurulmasına devam edilmesine,
⁠Tünel Meydan-Karaköy arası Füniküler hattının durdurulmasına devam edilmesine,
⁠Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı İETT Otobüs duraklarının (Şişli İstikameti ve Fatih İstikameti olmak üzere çift taraflı) seferlere durdurulmasına devam edilmesine karar verilmiştir."

İSTANBUL'DA KISITLAMALARIN KALDIRILDIĞI YOLLAR

Kısıtlamanın kaldırıldığı yollar ve toplu ulaşım araçları şöyle:

Fatih'te, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Caddesi, Cemal Birsel Caddesi, Kennedy Caddesi, Ragıp Gümüşpala Caddesi, Kadir Has Caddesi, Abdulezel Caddesi, Büyük Kahraman Caddesi, İtfaiye Caddesi, Hayriye Tüccarı Caddesi, 16 Mart Şehitleri Caddesi, Akdeniz Caddesi ve bu caddelere bağlanan yollar trafiğe açıldı.

Atatürk (Unkapanı) Köprüsü üzeri araç trafiği Kasımpaşa yönüne Evliya Çelebi Caddesi (Tarlabaşı istikametine bağlanan yollar hariç), Turabi Baba Caddesi, Bahariye Caddesi (Tarlabaşı Bulvarına bağlanan yollar hariç)

Piyale Paşa Bulvarı ve Hasdal-Okmeydanı Bağlantı yolu (Piyale Paşa istikameti), Kasımpaşa Bahariye caddesi trafiğe açıldı.

Beyoğlu ilçesinde Refik Saydam Caddesi, Tersane Caddesi, Kurtuluş Deresi Caddesi, Sıracevizler Caddesi, Darülaceze Caddesi ve Bahariye caddesinden Tarlabaşı bulvarına çıkan sokaklar ile Galata Köprüsü çift yönlü olarak kapalı bulunmaya devam edecek.

TOPLU ULAŞIM VE VAPUR SEFERLERİ

Marmaray Sirkeci İstasyonu, Sirkeci-Haydarpaşa Arabalı vapuru, Eminönü Vapur İskelesi, Karaköy Vapur İskelesi, Kabataş Vapur İskelesi ve Beşiktaş Vapur İskelesi seferleri normale döndü.

Bu arada Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, M7 Yıldız-Mahmutbey metro ve T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hatlarında seferlerin normale döndüğü belirtildi.

M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Vezneciler, Haliç, Osmanbey, Şişli, Mecidiyeköy ve Gayrettepe istasyonlarının işletmeye açıldığı aktarılan açıklamada, M2 hattı Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim Kabataş Füniküler Hattı'nın işletmeye kapalı durumda olduğu kaydedildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler 1 mayıs istanbul