İstanbul'da çatlaklar oluşan 6 katlı bina tahliye edildi

İstanbul Esenler'de, yanında inşaat çalışması yapılan 6 katlı binada çatlaklar meydana geldi. Belediye ekiplerinin incelemesinin ardından bina boşaltıldı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Esenler ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat nedeniyle yanında bulunan 6 katlı binada önceden oluşan çatlaklar daha da artınca apartman sakinleri durumu polis ve belediye ekiplerine haber verdi. Zabıta ekipleri binada oturanları tahliye ederek otele yerleştirdi.

DHA'nın haberine göre, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde saat 22.30 sıralarında, bir inşaatında yanında bulunan 6 katlı bir binada daha önceden oluşan çatlaklar daha da arttı.

Bina ikamet edenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Esenler Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin binada yaptığı inceleme sonrası apartmanda oturanlar tahliye edildi.

Binadan tahliye edilenler belediye ekiplerinin belirlediği otellere yerleştirilmek üzere araçlarla götürüldü.

Gündüz saatlerinde binadaki çatlakların detaylı şekilde inceleneceği öğrenildi.

'ÇATLAKLAR ARTINCA TEDİRGİN OLDUK'

Tahliye edilen binada oturan Velit Acar, "Binayı tahliye ediyorlar. Yan tarafta bir inşaat çalışması oldu. Kazı yapılınca bizim balkonda çatlaklar oluştu, biz de belediyeye haber verdik. Geldiler yardımcı oluyorlar sağ olsunlar. Bizi otele yerleştiriyorlar. Daha önce çok eskiden de çatlaklar vardı. Bodrum kattaki çatlaklar biraz daha artınca tedirgin olduk. Üst katlardakiler de eski ama biraz daha artmış" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler İstanbul Esenler