İstanbul’daki Hindistan elçiliği önünde ‘küfür’ protestosu

Hindistan’da iktidarda olan Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Nupur Sharma’nın, Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içeren açıklamaları İstanbul’da protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Nupur Sharma'nın görevine son verildi. Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal ise partiden ihraç edildi. Tepkiler sonrasında Sharma özür diledi.

İstanbul’daki Hindistan Konsolosluğu önünde toplanan ve çoğunluğunu Suriye, Hindistan ve Mısırlıların oluşturduğu grup ellerinde taşıdıkları Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin çarpı işareti atılmış posterleriyle olayı protesto etti. Eylemde Modi'nin konuya sessiz kalmasına tepki gösterildi.

Taksim’deki Hindistan Konsolosluğu önünde yapılan açıklamada, “Yapılan hakaretin kınanması gerekiyor. Peygambere olan sevgimiz devam ediyor. Bu tepkiler tüm Müslümanlar tarafından verilmeli. Peygamber efendimizin adaletine sahip çıkacağız. Haddini aşma başkan. Biz yaklaşık 2 milyar Müslümanız. Niye kimseden ses çıkmadı? Biz bu hale nasıl geldik?” denildi.

‘EFENDİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM’

Eyleme katılanlardan Mehmet Kurşunlu, peygambere yönelik hakaretin kendisini üzdüğünü belirterek şunları söyledi: “Hindistan’da nüfusun yüzde 20’si Müslüman. Bu aynı zamanda dinlere olan saygısızlık ve toplumsal bütünlüğü bozma anlamına geliyor. Kendi ülkesine de zarar veren, bütün Müslüman camiasını üzen bir açıklama. Peygamber efendimiz nezdinde 1,5 milyar insana hakaret etmiştir. Bizim bu şekilde tepkimizi dile getirmemiz lazım." 

‘PEYGAMBERİMİZE KALKAN OLUŞTURUYORUZ’

Cemil Demir de, “Ben Hindistan’a gidip onların kutsallarına saldırmıyorum. Keşke yapmasalardı. İnsanların değer verdiği şeylere saldırı yapılmasın. Türkiye de buna resmi olarak tepki göstermeli” dedi.