İstanbul'dan Erivan'a 2 yıl sonra ilk uçuş

Türkiye-Ermenistan 'normalleşme' adımlarının ilki karşılıklı uçuşların başlamasıyla somutlaştı. Erivan'dan gelen ilk uçağın ardından, 2 yıl sonra ilk İstanbul-Erivan seferi de 99 yolcuyla yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye ve Ermenistan arasındaki 'normalleşme' görüşmelerinin ilk meyvelerinden, karşılıklı uçuşların başlaması kararının ardından dün önce Erivan – İstanbul seferi yapıldı.

Akşam saatlerinde ise İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan Ermenistan’ın başkenti Erivan'daki Zvartnots Uluslararası Havalimanı'na iki yıl aradan sonra ilk uçuş gerçekleştirildi.

Pegasus Havayolları'na ait PC 550 sefer sayılı uçuşun yolcuları, kabin işlemlerinin ardından biniş için kontuara hareket etti. Pasaport işlemeleri tamamlanan 99 yolcu, uçağa binerek saat 23.25'te Erivan'a hareket etti.

Yaklaşık 2 saatlik uçuşun ardından Pegasus Havayollarına ait uçak başkent Erivan'daki Zvartnots Uluslararası Havalimanı'na indi.

Türkiye'den 2 yıl sonra yeniden başlayan seferle Erivan'a giden yolcular ise karardan memnun.

'İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ HEPİMİZ İÇİN İYİ'

Yıllardır Ermenistan'a giderek dostlarıyla görüştüğünü ve iş görüşmeleri yaptığını söyleyen Hasan Karaduman, 2020'ye kadar farklı bir hava yolu şirketiyle bu ülkeye gittiğini anlattı. "Hiçbir sorun yaşamadan gidip geliyoruz" diyen Karaduman, uçuşların durduğu 2020'den sonra kara yoluyla da Ermenistan'a gittiğini belirterek "Daha önce Atlas Jet'le uçtuğumuzda da hiçbir sıkıntı yaşamadık" diye konuştu.

Karaduman, iki ülke arası normalleşmeye de değinerek "İlişkilerin normalleşmesi hepimiz için iyi. Öncelikle komşumuz. Komşularımızı düşünürsek daha ileriyi görmüş oluruz" dedi.

'GÜZEL BİR SÜRPRİZDİ'

Kendini Avustralyalı Ali olarak tanıtan turist ise uçuşun gezmesini kolaylaştırdığını belirterek "30-40 saat yolculuk yerine 2 saatte direkt gidebiliyorum, uçuşun yıllar sonra başlayan ilk uçuş olduğunu bileti aldıktan sonra öğrendim. Tarihi bir uçuşta olduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Paris'te yaşayan Artashes Petrosyats ise Ermenistan'a uçuş ararken İstanbul-Erivan seferini gördüğünde çok şaşırdığını belirterek "Bir Türk hava yolu şirketinin Ermenistan'a uçması güzel bir sürprizdi. Burada birçok insan yolcularla söyleşi yapmak istiyor, bu da güzel bir gelişme" diye konuştu.

Petrosyats, iki ülke arasında yaşanan sorunların masaya oturarak barışçıl şekilde konuşulması gerektiğini söyleyerek "Komşularımızla normalleşme hepimiz için en iyisi" değerlendirmesini yaptı. (AA)