İstanbulspor Başkanı Sarıoğlu: Büyükekşi insanları eşek yerine koyuyor

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, TFF Başkanlık seçimleri hakkında yaptığı açıklamada Büyükekşi için, "İnsanları eşek yerine koyuyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, TFF başkanlık seçimleriyle ilgili Sözcü TV yayınında açıklamalar yaptı. Mevcut başkan ve başkan adayı Mehmet Büyükekşi için "beceriksiz" diyen Sarıalioğlu, "İnsanları eşek yerine koyuyor" ifadelerini kullandı.

Büyükekşi'nin Türk futbolunu kaosa sürüklediğini söyleyen Sarıalioğlu, Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilmesini beklediğini, ancak Cemil Kazancı'nın kendilerini yanılttığını dile getirdi.

Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"TFF geçtiğimiz iki sezondur tüm kulüp başkanlarımızın yaklaşık yüzde 90'ının söylediği gibi, bugüne kadar gelmiş geçmiş en kötü federasyon yönetimi ve başkanı. Belki insan olarak içlerinde iyi insanlar olabilir. Ama federasyon başkanı kötü birisi, beceriksiz. Liyakatsizler. Tekrar aday olmayacağını söylemişti. İnsanları eşek yerine koyuyor. Kısa tabirse bu. Biz aptalız, hepimiz aptalız o akıllı. Üç tane yöneticisiyle bu insanları yönetebileceğini zannediyor. Kendini kandırıyor. Türkiye'yi, futbolu kaosa sürüklüyor."

'SPORCUNUN SURATINDAN MEMNUN OLUP OLMADIĞI BELLİ' 

"Milli takım başarılı. Tabii ki başarılı. Gelmiş geçmiş en iyi kadrosuna sahip. Belki yeni bir federasyon başkanı, hocamız başarılı, sporcular başarılı, belki takımımız Avrupa şampiyonu ya da ikincisi olabilirdi. Bunları hiç konuşan yok. Sporcuların suratından, personelin suratından oradaki memnuniyetin yeterli olup olmadığını kamuoyu biliyor."

'SİYASİLER KARIŞIYOR, DÜN DE KARIŞTILAR'

"Hakemler de ne yapacağını şaşırdı. Bu adam hakemleri nasıl yönetecek? Hakemlere ne diyorlar bilmiyoruz ki. Kötü yönlendiriliyorlar. Siyasiler karışıyor. Dün de karıştılar, evvelsi gün de karıştılar. Kulüplerin öyle bir ekonomik derdi var ki, 500 bin liralık sporcuya 2,5 milyon, 5 milyon lira veren 3. Lig takımları var. Üçüncü ligde bir takımın geliri geçen sene 2,5 milyon liraydı, bu sene 10 milyon lira yapacakmış. Bugüne kadar niye yapmadın? 20 milyon lira olsa ne olur? Türkiye'de bir takımın ortalama geliri Süper Lig'de 100 milyon liraydı. Servet Yardımcı'nın özel sorunları olabilir. Çekileceğine ihtimal veriyordum ama bizi Cemil Kazancı yanılttı. Biz ona çok güvendik. 'Görüştüm, yok' dedi. Neden çekildiğini ben bilmiyorum."

'KAÇMA BAŞKAN' DEDİ, 'LAVABOYA GİDİYORUM' YANITI GELDİ

Öte yandan, Ecmel Faik Sarıalioğlu, kürsüde konuşma yapmaya başladığı sırada Mehmet Büyükekşi'nin oturduğu yerden kalkması üzerine "Kaçma başkanım dinle ya, niye dinlemiyorsun?" dedi.

Büyükekşi ise, "Lavaboya gidiyorum" yanıtı verince, Sarıalioğlu "Şimdi mi aklına geldi ya" karşılığını verdi.

 

(SPOR SERVİSİ)