İşten çıkarılan akademisyen: Görevi yapmamak dedikleri tek tip kıyafet giymemek
Akademisyenleri işten çıkarmaya devam eden Nişantaşı Üniversitesi protesto edildi. Akademisyen Fırat Karçal "Görevi yapmamak dedikleri tek tip kıyafet giymemek ve telepazarlama yapmamak" dedi.
DUVAR - Geçen mart ayında YÖK Kanunu’ndaki düzenlemeye dayanarak, ücretlerin eşitlenmesi talebinde bulunan 40’a yakın akademisyenin işten çıkarıldığı Nişantaşı Üniversitesi’nde kıyım sürüyor.
5 Eylül tarihinde 5 akademisyen daha işten çıkarıldı. Bu akademisyenlerden 2’si mart ayında işten çıkartılmış ve haziran ayında idare mahkemesinin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı ile görevlerine geri dönmüşlerdi.
Öğretmen Sendikası, Eğitim-Sen ve Vakıf Üniversitesi Dayanışma Meclisi, Nişantaşı Üniversitesi önünde bir araya gelerek işten çıkartmaları protesto etti.
Okunan basın açıklamasında, "Atılan tüm arkadaşlarımız işlerine dönünceye, ücret eşitliği sağlanıncaya ve karar alma süreçlerine üniversitenin tüm bileşenlerinin katılımı sağlanıncaya kadar sürecin takipçisi olacağız" denildi.
'SOSYAL EYLEMİ BURADA İNŞA EDİYORUZ'
İşten atılan akademisyenlerden Fırat Karçal, eylemde bir konuşma yaptı. "Görevini yapmamak" gerekçesiyle sözleşmesi tek taraflı feshedilen akademisyen, 4,5 yıldır sosyal hizmetler bölümünde çalışıyordu.
Çağrı merkezinde çalışma, okulun tişörtünü giyme, sosyal medya hesaplarından okulun paylaşımlarını beğenme dayatmalarına karşı çıktığı için yönetimin radarına girdiğini söyledi: "Görevi yapmamak dedikleri tek tip kıyafet giymemek ve telepazarlama yapmamak…"
İşten atılan akademisyenlerin başlattıkları hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Karçal, "Öğrenci arkadaşlarımızla ders olarak paylaştığımız bir sosyal hizmet müdahalesi olarak sosyal eylemi bugün burada inşa ediyoruz. Asla birbirimizi yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız" dedi.