İstifa edip kıdem tazminatı almanın yolu: 3 şart gerekiyor
İstifa etmek suretiyle işyerinden ayrılan işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için üç şartı yerine getirmesi gerekiyor.
DUVAR - İş hayatında kural olarak, işten kendi rızasıyla ayrılan eden işçinin kıdem tazminatı talep etme hakkı olmadığı bilinse de bazı durumlarda istifa eden işçiler de kıdem tazminatı alabiliyor.
Çalıştığı iş yerinden daha iyi şartları vaat eden başka bir işverenin işyerine geçmek için istifa eden işçiler bazı durumlarda kıdem tazminatını hak edebilir. İstifa ederek kıdem tazminatını hak etmek için 3 şart gerekiyor. İşçilerin kafasını karıştıran kıdem tazminatını alma sistemi basit bir şekilde işliyor.
Milliyet'te yer alan habere göre, süre ve şartlar tamamlandığında SGK'sı olan herkes istifa ederek kıdem tazminatına hak kazanabiliyor.
Günümüzde 8 Eylül 1999 tarihinden öne işe girenler bu haktan yararlanmaya devam ederken 8 Eylül 1999-30 Nisan 2008 tarihleri arasında ilk kez işe girenler önümüzdeki yıl eylül ayından itibaren 25 yılı doldurdukları için prim gün şartını da sağladıktan sonra bu haktan yararlanmaya başlayacak.
1 Mayıs 2008'den sonra ilk kez işe başlayanlar da prim gün şartını doldurduktan sonra 2033 yılından sonra bu haktan faydalanmış olacak.
BU ŞARTLARIN KARŞILANMASI GEREKİYOR
15 yıl sigortalılık süresi 3600 gün prim ödeme şartını yerine getirenlerin istifa etmesi halinde kıdem tazminatına hak kazanması için, ilk işe giriş tarihi 08.09.1999 tarihinden önce olması gerekiyor.