İstinaf mahkemesi UBER’e erişim engelini kaldırdı

Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan Uber'in uygulamalarına getirilen erişim engeli kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mobil uygulama üzerinden taşımacılık hizmeti veren Uber'in web sitesi ve uygulamalarına getirilen erişim engeli kararı istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Mahkeme, Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı buldu. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.

Uber Türkiye'nin Twitter hesabından bugün yapılan paylaşımda, "Türkiye'de Uber'e gelen erişim engelinin istinaf kararı ile iptal edilmesinden çok mutluyuz. Uygulamamız, sarı taksilerle İstanbullulara hizmet vermeye devam edecek. Türkiye'deki kullanıcılarımızla yeniden buluşacağımız için heyecanlıyız. Birlikte güzel bir geleceğe..." denildi.

Uber Global sözcüsü ise “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de 4.5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş olan Uber uygulaması, İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü tarafından kullanılmıştı. Taksiciler dışında VIP olarak tanımlanan araçlarla taşımacılık yapanlar da olmuştu. Ancak taksici dernekleri ve birlikleri şirkete dava açmış ve sonucunda İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber'in Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler uber taksi