İşyeri 'kapanış töreni' yaptılar: Siyah kurdele kesildi

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen, ekonomik koşullar nedeniyle kapanan bir işletmenin 'kapanış töreni'ne katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Döviz kuru ve enflasyonun artışı küçük esnafı da etkiliyor. Kapanan küçük işletmeler her gün artıyor.

Elazığ’da Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen de kapanan bir işyerinin önüne giderek 'işyeri kapatma töreni' gerçekleştirdi. Törende konuşan Evsen, "Bu günkü kapanış programına gönül isterdi ki açılış programında olanlar da gelsin. Onlar da üzülmesinler. Bu ekonomik krizde başka kapanış programları çok olacaktır" dedi. Törende siyah kurdele kesildi.

 

'MESLEĞE BİR ÖMÜR HARCADI'

Evsen, Elazığ Sanayi Sitesi’ndeki mekanın 35 senedir ayakta olduğunu ancak artık kapanma noktasına geldiğini aktararak, "Değerli esnafımız, oda üyemiz Sinan Ateş, mesleğe bir ömür harcadı ve mesleki faaliyetlerine son veriyor. Bu ekonomik krizde işyerinin mülkiyet sahibi olmasına rağmen pandemi krizinde kapanma, sonrasında deprem ve şu anda da ekonomik krizden dolayı kendisi özel sektörde inşaat işlerine gitmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Elazığ Kahveciler Odası üyelerinin mağdur olduğunu belirten Evsen, "Bu gün kahveci esnafımız, kahveci esnafı, depremde hibe, destek herhangi bir taşıma yardımı almamıştır. Krediler konusunda zorluk yaşadık. Bugün maliye vergisini giderleri hesapladığımızda başka esnaflar 500 bin TL kredi çekerken kahveci esnafının limiti 200 bin TL ye düştü. Büyük şirketlere yakın zamanda gelen vergi afları vardı. Bizim esnafımız vergi affı değil, Bağ Kur-SGK prim desteği bekliyor" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)