İtalya yargısı: Torunlar, büyükanne ve büyükbabaları görmek zorunda değil

İtalya'da Yüksek Mahkeme, çocukların istemedikleri takdirde büyükanne ve büyükbabalarını görmek zorunda olmadıklarına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da Yüksek Mahkeme, çocukların büyükanne ve büyükbabalarını görmek zorunda olmadıklarına ve buna zorlanamayacaklarına karar verdi. Bir alt mahkemenin, iki çocuğu büyükanne ve büyükbabalarının yanında kalmaya zorlayan kararı bozan Yüksek Mahkeme, çocukların istemedikleri takdirde büyükanne ve büyükbabalarını görmek zorunda olmadıklarını belirtti.

The Guardian'ın aktardığına göre iki çocuğun büyükannesi, büyükbabası ve amcası, aile çatışması sonucu 'ebeveynlerin koyduğu engeller nedeniyle' çocuklarla görüşemedikleri şikayetiyle Milano'da bir çocuk mahkemesine başvurdu. Mahkemeyi söz konusu aile üyeleri kazandı ve ebeveynler 'akrabalarını görmekten mahrum bırakılmalarının çocuklara potansiyel psikolojik zararlar verebileceği' gerekçesiyle uyarıldı.

Aileler arasında yaşanan gerginlik nedeniyle çocukların görüşmelerden hoşlanmadığını savunan ebeveynler, kararın bozulması için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu. Mahkeme, iki çocuğun 'nesiller arasındaki bağdan fayda sağlayacağına dair şüphe olmadığını' belirtse de, çatışma ortamında çocukların görüşmeye zorlanamayacağına karar verdi. Çocukların çıkarlarının, büyükanne ve büyükbabanın çıkarlarından üstün olması gerektiğine karar veren mahkeme, 12 yaşını dolduran çocukların istemedikleri ilişkilere zorlanamayacağına hükmetti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İtalya Ebeveyn Torun