İtalya'da yaralı göçmen tarım işçisini yola bırakan işverene gözaltı

Latina Cumhuriyet Savcılığı, çalışırken kolunu makineye kaptıran Hindistanlı göçmen tarım işçisini ağır yaralı halde yola bırakan işveren hakkında 'kasten öldürme' suçlamasıyla soruşturma yürütüyor.

Fotoğraf: Temsili/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da Latina kentinde 17 Haziran'da Hindistan vatandaşı göçmen tarım işçisi Satnam Singh'in kolunun koptuğu olayın ardından evinin yakınlarında bir yola bırakılması ve daha sonra hayatını kaybetmesine yönelik soruşturmada, işveren Antonello Lovato gözaltına alındı. Latina Cumhuriyet Savcılığı'nın Singh'in ölümüyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, iki hafta önce ağır yaralı Singh'i sokağa terk eden işvereni Lovato'nun 'kasten öldürme' suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

'KASITSIZ' ÖLDÜRME SUÇLAMASI 'KASITLI' OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

AA'nın aktardığına göre, savcılığın soruşturmada, otopsi raporuna da yansıdığı üzere Singh'in aşırı kan kaybından öldüğüne dikkat çekilerek, hemen yardım edilseydi göçmen işçinin hayatının kurtarılabileceği tespitinin yapıldığı ifade edildi. Bu nedenle savcılığın, Singh'in hayatını kaybetmesiyle ilgili işverene yönelik ilk aşamada 'kasıtsız öldürme'den başlattığı soruşturmada, suçlamayı 'kasten öldürme' olarak değiştirdiği bildirildi. Lazio Bölgesi Hint Topluluğu Başkanı Gurmukh Singh, gözaltına ilişkin olarak, "Bu haberi bekliyorduk, öfkeliydik. Lovato'nun yaptığı en kötü şey onu hastaneye götürmek yerine evinin dışında bırakmaktı. Bir kaza olabilir ancak tıbbi yardım çağırmamak kabul edilemez" dedi.

Ne olmuştu?

İtalya'da Satnam Singh isimli Hindistanlı göçmen işçi, 17 Haziran Pazartesi günü kolunu plastik paketleme makinesine kaptırdıktan sonra çalıştığı yerden alınarak evine yakın bir yerde yola bırakılmıştı. İşçi, bu olaydan günler sonra hayatını kaybetmişti. 

31 yaşındaki göçmen işçi Singh'in başkent Roma'nın güneydoğusundaki Latina kasabasına yakın bir bölgedeki çiftlikte çalışırken sağ kolunu traktörün arkasına bağlı olan makineye kaptırdığı, Singh'in bu olayın üzerine bir araca bindirilerek evine yakın bir bölgeye bırakıldığı bilgisi İtalya basınına yansımıştı. Haberlere göre, kopan kolu ise sebze toplama kasasında kalmıştı. Olayın ardından çiftliğin sahibi  Lovato hakkında cinayet ve tehlike altındaki kişiye yardım etmeme suçlarından soruşturma açıldı. İtalya basınına göre, Singh'in düzenli bir iş sözleşmesi ya da oturma izni yoktu ancak son iki yıldır aynı firma için çalışıyordu.

Olaya ilişkin açıklama yapan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de taziyelerini ileterek Singh'in ölümü kınadığını bildirdi. Meloni, yaptığı açıklamada, "Bu, İtalyan halkına ait olmayan insanlık dışı bir eylemdir; umarım bu barbarlık sert bir şekilde cezalandırılır" demişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)