İtalyan basını: Papa, eşcinsellere hakaret etti

İtalyan basını, Papa Francis'in bir toplantıda homofobik açıklamalarda bulunduğunu ileri sürdü. Papa'nın Türkçede 'i**e' anlamına gelen 'frociaggin' ifadesini kullandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in piskoposlarla kapalı kapılar ardında yaptığı toplantıda eşcinsellere ilişkin homofobik açıklamalarda bulunduğu ileri sürüldü. Eşcinsellerin rahip olmasına izin verilmemesi gerektiğini yinelediğini yazan İtalyan basını, Papa'nın Türkçede 'i**e' anlamına gelen 'frociaggin' ifadesini kullandığını ileri sürdü.

'FARK ETMEMİŞ OLABİLİR'

İddia ilk olarak Dagospia internet sitesi tarafından kamuoyuna açıklandı, daha sonra ise ülkenin en büyük gazeteleri La Repubblica ve Corriere della Sera ile Adnkronos haber ajansı tarafından ele alındı. La Repubblica, iddiayı ismi paylaşılmayan kaynaklara dayandırdı. Corriere della Sera'da ise, 'bir Arjantinli olarak Papa'nın kullandığı İtalyanca terimin saldırgan olduğunu fark etmemiş olabileceğini' söyleyen kaynakların ifadelerine yer verildi.

'İLAHİYAT OKULLARINDA ZATEN ÇOK FAZLA İ**E VAR'

Haberlerde, Papa Francis'in 'herkesi kucaklamak önemli olsa da eşcinsel bir bireyin ikili bir hayat sürme riskinin yüksek olabileceğini söylediği' bildirildi. Daha sonra ise, bazı ilahiyat okullarında zaten çok fazla 'frociaggine' olduğunu eklediği öne sürüldü.

Vatikan'dan konuya ilişkin açıklama gelmedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)