İtalyan deprem uzmanı değerlendirdi: 'Üç metre hareket etti'

İtalyan basınına konuşan Carlo Doglioni, "Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, merkez üssü Maraş olan 7.7'lik depreme ilişkin İtalyan basınına değerlendirmelerde bulundu. "Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor" diyen Doglioni, hareketliliğin 3 metreden de fazla olabileceğini dile getirerek “Bu çok büyük bir hareket” ifadelerini kullandı.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde dün sabah saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından İtalya  tsunami uyarısı yayınlamıştı. Uyarıdan saatler sonra alarm seviyesi düşürüldü. 

Corriere della Sera gazetesine konuşan İtalyan yetkili, “Türkiye, Arap levhası üzerine gitti gibi gözüküyor” dedi ve şu açıklamalarda bulundu: "Burası oldukça hareketli bir alan ve Akdeniz’deki en tehlikeli bölgelerden biri. Geçen yüzyıllarda buralarda çok şiddetli depremler meydana geldi." (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler deprem Maraş Türkiye