İtalyan mutfağında tartışmalı trend: Çekirgeli makarna
İşletmeci Albano, ineklerden elde edilen 1 kilogram protein için binlerce litre suya ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Albano, "1 kilogram çekirge unu üretmek için sadece 12 litre su kullanıyoruz" diyor.
DUVAR - İtalya'nın kuzeyinde, ülkenin en büyük çekirge çiftliği olan İtalyan Çekirge Çiftliği'nde her gün yaklaşık bir milyon böcek gıda maddesine dönüştürülüyor. Çiftliği işleten Ivan Albano, makarna, ekmek, krep, enerji barı ve hatta spor içeceklerinin üretiminde kullanılabilecek, açık kahverengi renkli, böcekten yapılmış bir una işaret ediyor.
Çekirge, karınca ve solucan, dünyanın birçok yerinde binlerce yıldır yeniyor. Avrupa Birliği (AB) bu yılın başında insan tüketimi için böcek satışını onayladı.
Avrupa ülkelerindeki yemek alışkanlıklarında bir değişiklik olup olmayacağı tartışılıyor. Bu yeni düzenlemeye şimdiye kadar en çok tepki gösteren ülke İtalya oldu. Hükümet, pizza ve makarna yapımında böcek kullanımını yasaklamak için şimdiden adımlar atmaya başladı.
Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarımımızı ve kültürümüzü yoksullaştıracak bu çılgınlığa her şekilde karşı çıkacağız" dedi. Ancak birkaç İtalyan üretici makarna ve pizza tariflerine çekirge eklemeye başladı.