İtalyan öğrenci İstiklal Caddesi'ndeki patlama anını anlattı

İngiltere merkezli The Mirror gazetesine konuşan 30 yaşındaki Massimo D'Angelo, "Herkesin ne olduğunu anlaması için birkaç saniye gerekti. Barut olduğunu düşündüğüm bir koku alıyordum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı patlamaya tanıklık eden İtalyan öğrenci, İngiltere merkezli The Mirror gazetesine yaşadıklarını anlattı. Saldırıdan kurtulan 30 yaşındaki Massimo D'Angelo, patlama sırasında sınıf arkadaşları ve meslektaşlarıyla İstiklal Caddesi'nde yürüdüğünü söyledi. Müzeye gittiklerini, daha sonra ise Galata'ya gitmek üzere yola çıktılarını anlatan D'Angelo, yürüdükleri sırada iki patlama sesi duyduklarını ve seslerin aniden kesildiğini dile getirdi.

'HERKESİN NE OLDUĞUNU ANLAMASI İÇİN BİRKAÇ SANİYE GEREKTİ'

D'Angelo, şu ifadeleri kullandı: "Sanıyorum ki, herkesin ne olduğunu anlaması için birkaç saniye gerekti. Bunun toplu silahlı saldırı olduğunu düşündüm. Fakat barut olduğunu düşündüğüm bir koku alıyordum. Bir şeyler yanıyor gibiydi, gerçekten çok tuhaftı, kokuyu hatırlıyorum. Sonra, binlerce olmasa da yüzlerce insanın koşuşturup bağırdığını gördüm. Gerisi bulanık, bundan sonra hiçbir şey hatırlamıyorum. Denize doğru koşuyordum çünkü bunun daha güvenli olacağını düşündüm."

'MASALARIN ALTINA SAKLANMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VARDI'

'Hayatında hiç bu kadar hızlı koşmadığını' söyleyen İtalyan öğrenci, şöyle devam etti: “Masaların altına saklanmaya çalışan insanları gördüm, bu beni çok korkuttu. Başka bomba varsa nereye gidelim diye düşünüyordum. Ne yapmalıyız? Gerçekten bilmiyordum. Şanslıyım ki bu ilkti ve umarım son kez olur."

D'Angelo, patlamanın ardından ambulans, polis araçlarından gelen sirenler ile helikopter sesleri duyduğunu dile getirdi. (DIŞ HABERLER)