İtalya'nın Napoli kentinde sokağa çıkma yasağı protesto edildi

Korona virüsü vakalarının arttığı İtalya'da, Napoli kentinde yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağı protesto edildi. Kentin birçok yerinde göstericilerle polis yetkilileri karşı karşıya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının arttığı İtalya'da, sokağa çıkma yasağının başladığı Napoli kentinde yüzlerce kişi yasağı ve sıkı tedbirleri protesto etti. Okulların da kapatıldığı Campania bölgesinde, polis yetkilileri göstericilere göz yaşartıcı gazla saldırdı. 

Covid-19 vakalarının, ay başından bu yana yedi kat artmasıyla yürürlüğe giren önlemleri protesto eden eylemcilerle polis yetkililerinin şehir merkezinde pek çok yerde karşı karşıya geldiği kaydedildi. Protestocuların, polis yetkililerine fişek attığı ve polis araçlarına sopalarla vurduğu anlar görüntülere yansıdı. Emniyet Müdürü Alessandro Giuliano, "Hiçbir durum şiddet olaylarını meşru kılmaz" dedi. 

BAŞKA BÖLGELERDE DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

Lombardiya'da dün, Campania ve Lazio bölgelerinde ise bugünden itibaren başlayan gece sokağa çıkma yasağı uygulamasını, Piyemonte ile Kalabriya bölgeleri de devreye almaya hazırlanıyor. İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, Piyemonte Bölgesel Yönetim Başkanı Alberto Cirio da bölgede 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren gece 23.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etme kararı aldı. Kalabriya Bölgesi'nin de pazartesiden itibaren gece boyunca sokağa çıkma yasağı uygulayacağı, ayrıca ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 15 gün ara verileceği bildirildi.

Lazio Bölgesi'nde ilan edilen gece sokağa çıkma yasağına ilaveten bölgenin de başkenti olan Roma'da belediyenin kararıyla gençlerin toplandığı ve kalabalıkların oluştuğu bazı meydan ve caddeler, saat 21.00'de kapatıldı. (AA/DIŞ HABERLER)