İtirafçı Zeybek: Adil Öksüz'ü MİT'le ilişkili gösteren belgeyi ben hazırladım

'FETÖ' soruşturması kapsamında MİT'ten ihraç edilen ve itirafçı olduğu belirtilen Salim Zeybek, Adil Öksüz'ü MİT elemanı gibi gösteren belgeyi kendisinin hazırladığını ve sahte olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Salim Zeybek aldı eski MİT elemanı olduğu belirtilen itirafçı, Adil Öksüz'e ilişkin iddialarda bulundu. 6 dakikalık bir videoda açıklamalar yapan Zeybek, "Adil Öksüz'ü MİT elemanı gibi gösteren belgeyi ben hazırladım" dedi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Zeybek, şu iddialarda bulundu:

"Ahmet kod isimli, bir dönem MİT mahrem yapılanmasının sorumlusu olan B.B. Amerika'dan mesaj attı. 'Adil Öksüz haindir. Bizim onu MİT'le ilişkili göstermemiz lazım. Bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Hazırlanan bir belge var' dedi. Allah şahit. Dedim ki, 'Abi hizmet ne zaman böyle işlerin içine girdi hep ayağımıza bacağımıza dolandı. Girmeyelim.' İşi bana gönderdiklerinde ben de üzerine buldum işte imzayı, işte şuydu buydu neyse ekleyerek birazda rötuş yaparak kendisine geri gönderdim, Twitter'da yayınlandı. Yayınlanan belge sahte bir belgedir." 

NE OLMUŞTU?

Adil Öksüz, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalanmıştı. İfadesinde 'tarla bakmaya geldiğini' iddia eden Öksüz, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. İstanbul'a giden ve kullandığı telefonu buradan sinyal veren Öksüz'ün daha sonra memleketi Sakarya'ya geçtiği tespit edilmişti. Darbe girişimini yönettiği ve bazı asker tanıkların 15 Temmuz gecesi Akıncı Hava Üssü'nde gördüklerini söyledikleri Adil Öksüz Sakarya'dan sonra izini kaybettirdi. Kimliğine ilişkin yürütülen tartışmalarda ise Fethullah Gülen'e yakın isimler, Adil Öksüz'ün MİT mensubu olduğunu öne sürmüş ve sosyal medya üzerinden bu yönde yayınlar yapmıştı.
MİT ise Adil Öksüz'ün kendileriyle ilişkili olduğu iddiasını yalanlamıştı. (HABER MERKEZİ)