İtirafçının kardeşi: Salim Güran ağabeyimi ailesiyle tehdit etmiş

Narin Güran cinayetinde itirafçı olan Nevzat Bahtiyar ile dün gece görüşen kardeşi Vecdi Bahtiyar, ağabeyinin Salim Güran tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Fotoğraf: Ferhat Yaşar
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran dün köyünde toprağa verildi. Cinayetle ilgili ilk itiraf gözaltındaki Nevzat Bahtiyar’dan geldi. Bahtiyar, ifadesinde, “Amca Salim Güran cesedi çuval içerisinde bana verdi. Alıp dereye götürdüm” dedi. Bahtiyar, gün gece görüştüğü kardeşi Vecdi Bahtiyar'a ise, "Ben çuvalı yok etmeyi kabul etmedim, Salim ailemi yok etmekle tehdit etti" dedi.

'SALİM GÜRAN ELİ KOLU UZUN BİR ADAM'

Nevzat Bahtiyar'ın kardeşi Vecdi Bahtiyar, dün akşam karakolda ziyaret ettiğini söyledi. "Ağabeyim Nevzat'ın ifadeleri doğru ancak bazı eksiklikler var" diyen Vecdi Bahtiyar, görüşmeyi şöyle anlattı: "Salim Güran eli kolu uzun olan bir adam. Karakolda onu koruyorlar. Ağabeyim Nevzat, baskı ve şiddet altında ifade verdi. İfadesinde, 'dere yatağında ölen kişinin Narin olduğunu öğrendim' demediğini, ölen kişinin kim olduğunu ertesi gün Narin için arama yapılırken öğrendiğini anlattı."

'TEHDİTLER DEVAM ETTİ'

Vecdi Bahtiyar, Nevzat Bahtiyar'la ilgili şunları anlattı: "Ben dün gece karakolda Nevzat ile görüştüm. Bana bu sırada olayı anlattı. Hiçbir avukat dosyaya bakmıyor. Avukat tutamıyoruz o yüzden bana şöyle anlattı: 'O gün muhtar arabasıyla beni durdurdu. Çuval olup olmadığını sordu. Ben de inşaat çuvallarının arabada olduğunu söyleyerek kendisine bir tane verdim. Bana çuvalı tutmamı söyledi. Kucağında battaniyeye sarılı bir şey getirdi. Çuvala sokunca ölen biri olduğunu anladım. Bunu görünce kanım dondu. 'Bu çuvalı yok et sana 200 bin lira veririm' dedi. Ben kabul etmedim. Sonra 'aileni yok ederim' dedi. Salim belinde silah taşıyan, eli kolu uzun olan ve herkesin kendisinden korktuğu bir adam. Ben Narin olduğunu bilmiyordum. Sonra Narin'in kaybolduğunu söylediler. O zaman anladım çuvalın içindekinin Narin olduğunu. O zaman da itiraf edecektim. Ancak Salim'in tehditleri devam ediyordu. Salim ara ara itiraf etmemem için beni tehdit ediyordu."